Får damene revansje i kveld?

Forrige uke gikk til sammen ti menn videre fra første MGP-delfinale i Steinkjer. I Florø håper damene på at det blir deres aften i kveld.

Margaret Berger, Shackles og Annsofi

Margaret Berger, Shackles og Annsofi er noen av jentene som deltar i MGP-sendingen fra Florø i kveld.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Lørdag for en uke siden gikk Vidar Busk, Datarock, og Gromth feat. Emil Solli-Tangen videre til finalen i Melodi Grand Prix. Ingen av låtene har kvinnelig bidrag, verken på låtskriversiden eller som artister. Derfor mener jentene som deltar i delfinalen i Florø i kveld at det er på tide at noen damer går videre.

– Da jeg så sendingen forrige helg tenkte jeg med en gang: ok, bare gutter. Det betyr at vi må «step up our game» neste helg, jeg ble ekstra tent, sier Josefin Winther, som står på scenen sammen med Hank i Florø i kveld.

– Bruk stemmeretten

Winther får støtte fra flere av de andre damene som deltar i kveldens delfinale.

– Til alle jenter der ute. Nå må dere bruke stemmeretten deres. Vi har hatt hundre år på oss, så få oss frem og få oss med videre, oppfordrer Helga Jacobsen i Fjellfolk.

Se hva kveldens kvinnelige artister tror om konkurransen her:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Kjedelig uten girlpower

Margaret Berger har fått mye skryt for låten sin allerede før hun skal fremføre den under delfinalen i Florø. Berger topper bettinglistene, og har blitt pekt ut som favoritt blant mange musikkanmeldere.

– Det må ikke være meg, men seerne bør sende videre en jente eller to, sier hun.

Jenteduoen Shackles har med seg Silya Nymoen på låtskriversiden, og mener det norske folk gjør dumt i å bare stemme frem gutter til finalen.

– Det blir jo litt kjedelig i spektrum uten noe girlpower, sier Shackles, og oppfordrer publikum der hjemme til å stemme.

Hvilke tre artister som går videre er opp til publikum.

Sendingen i Florø ser du på NRK1 fra klokken 19.55. Du kan også følge sendingen på nett, og si din mening om artistene i vårt direktesenter på nrk.no/direkte/mgp.

Alt om: Melodi Grand Prix 2013

Hvem tror du går videre i kveld? Si din mening her!