Er dette årets sommerhit?

Årets vinnerlåt i Grand Prix får positiv mottagelse av norske musikkeksperter som spår at «Satellite» fra tyske Lena Meyer-Landrut blir en av årets store sommerhits.

Didrik skuffet og havnet langt bak på finalelista, mens Lena Meyer-Landrut sjarmerte seg hele veien til topps med «Satellite». De norske musikkekspertene NRK.no har vært i kontakt med, lar seg overbevise av den tyske jenta.

Se video: Tysklands vinnerlåt i ESC 2010

Morten Thomassen i GP-klubben er veldig fornøyd med vinneren, selv om han hadde Frankrike som personlig favoritt.

– Det er en flott og moderne låt med et ungdommelig utrykk. Dessuten var det en god fremføring og det var flott å se Lena på scenen uten pyro og andre effekter. Det satte musikken i fokus og hun leverte virkelig. Hun gjorde en imponerende jobb og er en fortjent vinner, forklarer GP-eksperten til NRK.no.

Skiller seg ut

Morten Thomassen

Morten Thomassen mener at Tyskland er en verdig vinner.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Thomassen tror at vinnerpotensialet til «Satellite» ligger i at den er annerledes enn mye av de andre bidragene som er med i Grand Prix.

– Dette er en fengende gladlåt som det er vanskelig og ikke la seg sjarmere av. Den er kanskje litt utypisk som en vinner av Grand Prix, men at den skiller seg ut tror jeg er en stor styrke.

Thomassen ser hitpotensialet i låta og er overbevist om at vi kommer til å høre mye fra Lena i tiden som kommer.

– Ja absolutt. Den har allerede vært en stor hit i Tyskland, så det er ingen grunn til at den ikke skal slå an internasjonalt. Jeg har stor tro på at den vil vise seg på norske og internasjonale hitlister veldig raskt.

Vil listes på P3

Mats Borch Bugge

P3s musikksjef lover spilletid til GP-vinneren.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Musikksjef i P3 Mats Borch Bugge bekrefter Thomassens spekulasjoner om at årets GP-vinner har et stort hitpotensial.

– Det er en veldig bra låt, og den var en av mine favoritter hele veien, sier musikksjefen til NRK.no.

I motsetning til Didrik Solli-Tangens «My Heart is Yours», har han ingen betenkeligheter med å spille «Satellite» på P3.

Vant mye på scenesjarm

Dette vil helt klart bli en hit, og vi ser jo allerede at den har tatt av på iTunes. «Satellite» er en låt som hører hjemme i P3-universet, og det er deilig å se at det ikke lenger bare er snakk om «Grand Prix-musikk», men også universell popmusikk i Eurovision-finalen, forteller Borch Bugge.

Han tror også 19 år gamle Lena Meyer-Landruts «edruelige» opptreden hadde mye å si for den overlegne seieren.

– Hun viste at det holder å lene seg på låten når den er så god som den er. «Satellite» er en klassisk poplåt med et drivende komp, mens Lena selv er en sjarmerende løs kanon, som likevel klarer å holde fokus og levere hele veien, mener P3-sjefen.

En låt som er raskt glemt

Aftenpostens musikkanmelder Harald Fossberg

Journalist Harald Fossberg er lunken i sin dom over vinnerlåta.

Foto: Aftenposten

Journalist i Aftennposten og tidligere Turboneger-vokalist Harald Fossberg, har tidligere evaluert alle bidragene i Eurovision Song Contest for NRK og er ikke like begeistret som Thomassen og Bugge.

– Alt i alt er dette et av de mindre elendige bidragene. Hvis man skal ty til terningkast, ligger den i gjørma mellom en treer og en firer, så det er med andre ord en helt standard poplåt som er raskt glemt, sier Fossberg til NRK.no.

Han er enig i at det ligger et hitpotensiale i låta, men er sikker på at låta ikke blir en hit som kommer til å herje over lang tid.

– Dette er helt standrard fjortisdiso som kommer til å slå an på rølpefester med vodkafulle russ på sydentur. Men jeg er overbevist om at låta er glemt i løpet av noen måneder, så dette er ingen ny «Waterloo» eller «Congratulations».

– Jeg er i grunn mest fornøyd med at Didrik ikke vant. Å måtte forholde seg til begravelseslåta hans enda lenger hadde vært tungt, avslutter Fossberg.