Thom Hell debuterer som MGP-låtskriver

Med sin nabo på vokal tar Thom Hell skrittet inn i MGP-verden.

Thom Hell og Isabel Ødegård

To gode naboer: Thom Hell og Isabel Ødegård

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Det er en kjærlighetslåt, forklarer Thom Hell om låten hans nabo og venninne Isabel Ødegård skal synge.

– Vi begynte med å tenke at vi skulle lage en MGP-låt, men gikk etter hvert bort i fra den tankegangen, og endte med å lage en låt som Isabel er komfortabel med å synge, forklarer han videre.

Les: MGP 2012 blir større enn noensinne

Gode naboer

Thom Hell, spellemannsprisvinner og en av Norges mest anerkjente mannlige artister måtte ikke gå lenger enn over gangen for å finne en å samarbeide med, når han skulle skrive en låt til Melodi Grand Prix. Skjønt, egentlig var det omvent.

Thom Hell og Isabel Ødegård

– Du hører at det er Thom Hell som har skrevet låten, selv om jeg har formet den slik at den passer meg, forteller Isabel.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Jeg har mast lenge på Thom for å få ham til å skrive en låt jeg kunne synge, forteller Isabel.

Nett-tv: Thom Hell i P3Sessions

– Både jeg og kjæresten min er storfans av ham, og når det nå endelig passet å være med i MGP, hadde jeg veldig lyst til at han skulle lage låten. Etter noen middager og litt jamming var den på plass, fortsetter hun.

Les også: Trodde hun skulle på ridetur - ble møtt med MGP-invitasjon

Perfekt match

Ødegård kommer opprinnelig fra Narvik, og har jobbet som modell i en årrekke. Hun har alltid drømt om å kunne gjøre noe mer innen musikken, men ikke helt funnet tid til det. Før nå.

Thom på sin side, kunne gjerne tenke seg å jobbe mer som låtskriver for andre, og slippe unna søkelyset ved å måtte opptre på tv selv. Dermed var de to en perfekt match.

– Hun er ikke så flink til å danse, så låten er forholdsvis rolig, forklarer Hell smilende.

– Ja, det syns jeg er bra. Det blir ikke så mye strober og skøyter under denne låten, supplerer Isabel, og henviser til Russlands Eurovision-bidrag i 2008, da vokalist Dima Bilan stilte med en skøyteløper på scenen ved siden av seg.

Les også: Overrasket Irresistible med MGP-deltakelse

Fulgt med siden Carola

Isabel Ødegård

Isabel Ødegård har jobbet som modell i en årrekke.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

De to kan sin MGP-historie. Begge forteller at de har fulgt med på MGP siden de var små, og i fjor satt de til og med og så på sammen.

– Jeg har sett på MGP helt siden Carola, forteller Hell.

– Da jeg var liten pleide vi alltid å spise god mat, og alle hadde skjemaer som de fylte ut. Det viste seg at mamma var ekspert, hun hadde alltid rett om hvem som vant, ler Isabell.

Nå skal hun selv være med og konkurrere.

– Jeg tenker ikke så mye på konkurranseaspektet, men er mest opptatt av å stå på scenen, synge og ha det gøy, forteller hun.

Thom, som vant «Det store korslaget» på TV2 i fjor, tror likevel det er mulig konkurranseinstinktet vil dukke opp etter hvert.

– Vi ender nok opp slik som alle dem vi sitter hjemme foran tv'n og ler av nå. De som vinker til kamera og febrilsk prøver å få folk til å stemme på seg. Kulheten må vi bare legge fra oss med en gang, smiler han.

Les: Alt om Melodi Grand Prix