Hopp til innhold

Bobby Bare & Petter Øien

Musikklegenden Bobby Bare har preget amerikansk countrymusikk i 50 år. I år deltar han i Melodi Grand Prix, med vår egen Petter Øien fra Sie Gubba!

Bobby Bare og Petter Øien

Bobby Bare og Petter Øien.

Foto: kun bredde / Promo

– Det er noe jeg har drømt om i mange år, å få jobbe med en legende av dette kaliberet. Jeg er like stolt som en liten gutt som får sin første gitar!

Petter Øien er en overlykkelig musiker for tiden. I fjor satte trøndermusikeren i høyeste grad sitt preg på MGP-konkurransen her til lands, som låtskriver og vokalist i Sie Gubba. Sammen med bandet gikk han hele veien frem til gullfinalen med låten «Alt du vil ha», men måtte til slutt se seg slått av Stella Mwangi.

I år stiller han opp igjen, uten sine bandkamerater, men til gjengjeld sammen med en bauta innen countrymusikken, Bobby Bare. Bare setter en soleklar rekord som eldste artist gjennom MGP-historien, med sine 76 år!

Grammy-nominert herremann

Bobby Bare har opp gjennom karrieren turnert med legendariske musikkhelter som Jerry Lee Lewis, Jim Reeves og Chet Atkins. Han har blitt nominert til flere Grammy-priser og skjenket verden utallige hitlåter siden hans singledebut «The All-American Boy» i 1959. T

il MGP 2012 har han skrevet låten «Things Change», som får sin urfremføring i Florø 4. februar. Petter Øien, som med sine 38 år er nøyaktig halvparten så gammel som sin duettpartner, er full av lovord om låten:

– Den er en usedvanlig sterk countrylåt, med mye meninger pakket inn i få ord. Den har et stort allsangpotensial, og jeg har en følelse av at denne låten vil leve lenge etter MGP!

Han sier videre at låten er humørfylt, full av undertekst, og den handler om forandringer, om livets herlighet.

Samme plateselskap

Kontakten mellom Øien og Bare oppsto ved at de var signet på samme plateselskap, og plateselskapet ønsket at Øien skulle bidra med en låt på Bare sitt neste album. Øien sier med glødende entusiasme:

– Jeg gjorde det med den største ærefrykt. Men som en enkel musikant fra Trøndelag blir man jo stolt som en hane!

Øien bidro i tillegg som duettpartner på platen til Bare, på tittelsporet «Dream Of Yesterday», en engelsk versjon av Sie Gubbas hit «Sånn e livet». Møttes første gangen gjorde de to når Petter spilte sammen med den eldre veteranen på en av Bobby Bares konserter i 2009. Øien ser på makkeren sin som en «superkul bestefartype, som kan alt om musikk og om livet».

Hvert sitt kontinent

På grunn av den store avstanden dem imellom gjør de to musikantene vokalinnspillingen i hvert sitt kontinent. Satsingen med Bobby gjør dessuten at Petter Øien må legge Sie Gubba på is noen måneder. Øien er full av kriblinger og forventninger når han nå skal få oppleve MGP-sirkuset en gang til:

– Fjorårsreisen i MGP var en reise rett til himmels. Det å få lov til å delta i år igjen, og få synge en så fantastisk låt er helt hinsides enhver ambisjon jeg har hatt, sier han.

Hvordan den amerikanske veteranen og den norske «ungfolen» hevder seg i MGP 2012, får vi svar på i Florø 4. februar!

Låt: Things Change
Artist: Bobby Bare og Petter Øien
Komponist: Bobby Bare
Tekstforfatter: Bobby Bare