Hopp til innhold

– Skulle veldig gjerne hatt en seier i beltet før jeg gir meg

WIEN (NRK): Etter tre år som musikkansvarlig i Melodi Grand Prix takker Vivi Stenberg for seg med ett ønske - å avslutte med et smell.

Vivi Stenberg

Musikkansvarlig i MGP håper hun kan takke av med en seier i bagasjen på vei hjem fra Wien.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

Vivi Stenbergs to første år som musikkansvarlig for Melodi Grand Prix resulterte i en fjerde- og en åttendeplass i Eurovision Song Contest. Dette blir hennes tredje og siste år i sjefsstolen og nå håper hun å kunne takke av med en hattrick i topp ti-plasseringer.

– Bare to ganger tidligere har Norge havnet blant de ti beste tre år på rad. Det hadde jo vært fantastisk om det kunne gjentas i år, sier den avtroppende musikksjefen.

Stenberg forteller at hun nå, på denne siste turen til Eurovision-sirkuset, tar inn alt litt ekstra.

– Det er litt bittersøtt å være her nå, vel vitende om at det er siste gang. Men det er selvvalgt å gi seg, så jeg kan ikke synes synd på meg selv, sier hun.

«Med meg får dere ingen ny Per Sundnes»

I 2012 overtok Stenberg jobben til Per Sundnes som musikkansvarlig i Melodi Grand Prix. Hun forteller at hun gikk inn i jobben med en klar beskjed til NRK-ledelsen – «med meg får dere ingen ny Per Sundnes».

– Det å gå fra Per med hele hans persona til meg - en dame 99 % av befolkningen ikke ante hvem var, synes jeg er veldig tøft av NRK, sier hun.

Stenberg forteller at det var viktig for henne å bygge videre på det Per Sundnes allerede hadde startet med - å bygge MGP rundt spennende, relevante norske artister.

– Som musikksjef har man ansvar for at MGP fortsetter å leve etter 60 år. Jeg måtte gjøre dette på min måte og ta utgangspunkt i mitt nettverk, sier hun

Med bakgrunn fra Sony Music og Lydverket var Stenbergs hovedvisjon for MGP å få norske artister til å forstå at dette er en unik arena for å vise fram musikken sin.

– At Karin Park, Datarock, Sirkus Eliassen og ikke minst Margaret Berger valgte å bli med, er jeg stolt av. Å se at Margaret kunne seile gjennom hele Eurovision uten å gå på kompromiss med seg selv og sin karriere var stort, sier hun.

Margaret Berger

– Å se at Margaret kunne seile gjennom hele Eurovision uten å gå på kompromiss med seg selv og sin karriere var stort, sier Vivi Stenberg.

– Bedre å gi seg enn å gjøre noe halvgjort

At Stenberg velger å takke for seg etter bare tre år, skyldes først og fremst motivasjon.

– Dette er en helårsjobb. Man investerer mye tid i dette, og mye av seg selv. Det er mange mennesker man til enhver tid skal bry seg om og støtte opp under, sier hun.

– For å gjøre jobben må man være toppmotivert. Jeg begynte å kjenne på at jeg hadde lyst til å gjøre noe annet, og da var det ingen vei tilbake. Det er bedre å gi seg nå enn å gjøre noe halvgjort, sier musikksjefen.

Nå håper hun at hennes siste ESC-år skal ende med nok en suksess.

– Det er ikke tvil om at jeg gjerne skulle hatt en seier i beltet før jeg gir meg, smiler Vivi Stenberg og legger raskt til:

– Uansett hvordan det går tar jeg veldig inn over meg at jeg har tatt en bitte liten del i ESC-historien, og håper jeg har satt spor etter meg, sier hun.

Semifinalen ser du direkte på NRK1 i kveld klokka 21.00

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision