Normal

11 låter klare!

Halvparten av låtene til årets MGP er offentliggjort, og listen over bidragsytere holder et imponerende høyt nivå.

Tone Damli Aaberge, Christian Ingebrigtsen og Simone Larsen
Foto: Sara Johannessen/Kyrre Lien/Heiko Junge / Scanpix

Det er fristende å hevde at årets konkurranse blir et vannskille i den norske musikkbransjens forhold til Melodi Grand Prix, for med låtleverandører som Christian Ingebrigtsen, Simone, Marte Wulff, Surferosa og Richochets Trond Andreassen på plass, tegner årets finaler til å bli forrykende materiale!

Les om låtene:

"Two of a kind" (Andreassen /Bloom)

Trond Andreassen
Foto: Apneseth, Christoffer / SCANPIX

- er skrevet som en hyllest til kjærligheten. Ifølge Andreassen selv kunne ”Two of a kind” fint vært med på soundtracket til en David Lynch film.

Trond Andreassen er vokalist og låtskriver i rockebandet Ricochets. For tiden jobber Trond med både et rockeprosjekt og et crooner/jazz prosjekt.
Christian Bloom er tekstforfatter og illustratør og har samarbeidet med Andreassen på flere av Ricochets låter.


”Ride” (Marte Wulff)

Marte Wulff
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- handler om at det finnes ting i livet som man verken kan eller skal bære alene.

Marte Wulff platedebuterte med Jacket i 2006 og ble nominert til Spellemannprisen i kategorien ”Årets nykommer”.
Låta ”Racing”, som Marte skrev og sang i duett med Erik Faber toppet hitlistene i Norge.


”Seven Seconds” (Simone Larsen)

Simone Larsen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- handler om det å ha en one-night stand, for så å bli forelsket i vedkommende og ville etablere noe mer - kanskje et dypere kjærlighetsforhold?

Simone Larsen er vokalist og låtskriver i funkbandet D`Sound som i 1998 vant Spellemannprisen for albumet Beauty Is A Blessing. Hun har alltid vært opptatt av musikk, og skrev sin første sang da hun var syv år gammel.


”Do it again” (Sørvaag/Sommerdahl)

Hanne Sørvaag
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- er en up-tempolåt som kan sies å være i samme sjanger som sangene til bandet Sugababes. Hanne Sørvaag har skrevet ”Do it again” sammen med Harry Sommerdahl.

”Tricky” (Sørvaag/N2)
- er en litt Britney Spears-aktig låt. Tematisk handler låten om det å prøve og feile i kjærligheten. Låten er skrevet av Hanne Sørvaag og N2 (Niklas Bergwall og Niclas Kings).

Hanne Sørvaag har i løpet av kort tid markert seg som en internasjonal sangskriver og har bl.a. skrevet låter for American Idol. Hun skrev Tysklands ESC-bidrag ifjor, ”Disappear” med No Angels.


"Find my girl” (Alexander Stenerud)

Alexander Stenerud
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- er en romantisk melodi, men er ærlig og direkte i sitt tema om det å lengte tilbake til noe som har vært.

Alexander Stenerud er kjent fra bandet Zuma som i 2001 ble nominert til Spellemannprisen i kategori ”Årets popgruppe”. Zuma deltok i MGP 2008 med låten ”Always Always”.


“Fairytale” (Alexander Rybak)

Alexander Rybak
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- er en folketone-inspirert melodi som handler om å velge bort kjærligheten, for å så angre sårt etterpå.

Alexander Rybak har spilt fiolin og piano siden han var fem år gammel.
Han vant Kjempesjansen på NRK i 2006, og i 2007 fikk han Heddaprisen for rollen som felespilleren i Oslo Nye Teaters oppsetning av Spelemann på taket.


"Sweeter than a kiss” (Ingebrigtsen/Samuelsen)

Christian Ingebrigtsen
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX
Laila Samuelsen
Foto: PER LØCHEN / Scanpix

- er en poplåt som handler om å finne den overveldende kjærligheten.

Christian Ingebrigtsen er en av Norges mestselgende artister gjennom tidene og har som medlem av gruppen A1 reist verden rundt med hitlåter som ”Everytime” og ”Caught in The Middle”. Han har også en svært suksessrik solokarriere.
Laila Samuelsen var vokalist i bandet The Tuesdays. Etter at bandet splittet opp har Laila konsentrert seg om skrive låter for andre artister.


"Men, men, men!" (Hilde Marstrander)

Hilde Marstrander
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- er en lystig, glamorøs og glad 40-talls swing låt. I følge Hilde selv er låten noe man kan drømme seg bort i når hverdagen er tøff.

Hilde Marstrander er født og vokst opp i Oslo, har vært med i bandene The Rebelettes, Honey Lulu`s og Chicas del Coro. I 2001 skrev hun Vidar Busks radiohit ”Drive On”, og hun har skrevet flere låter for bluesbandet Texas Twisters. Hilde Marstrander jobber som redaktør, motejournalist og illustratør.


”U Look Good” (Surferosa/Westby)

Mariann Thomassen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- handler om en person som stikker seg ut, og blir mobbet for dette. Låta motiverer til å ta opp fighten med janteloven! Surferosa har skrevet låta sammen med Lars-Erik Westby.

Surferosa kan karakteriseres som et synthbasert 80-tallsinspirert band, og ble dannet i 2000. De EP-debuterte i 2002 og albumdebuterte i 2003 med Shanghai My Heart. I 2005 kom deres andre album, The Force.


”Butterflies” (Aaberge/Eriksen/Skåre)

Tone Damli Aaberge
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- er skrevet av Tone Damli Aaberge sammen med David Eriksen og Mats Lie Skåre.

Tone Damli Aaberge ble kjent da hun kom på en 2.plass i Idol 2005, og har siden gitt ut Bliss (2005) og Sweet Fever (2007).