Hopp til innhold

Waits vant over Opel

- Glad for at jeg er ferdig med bilselgerbransjen, sier Tom Waits.

Tom Waits
Foto: LUCY NICHOLSON / AP

Tom Waits
Foto: MICHAEL KAPPELER / Scanpix/AFP

Les også: Tom Waits saksøker Opel

Musikeren og låtskriveren Tom Waits vant saken han anla mot den tyske bilprodusenten Adam Opel AG og reklamebyrået McCann om selskapets bruk av Waits-lignende musikk i en serie TV-reklamer.

Gir bort pengene

Waits sier han vil gi pengene til en veldedig organisasjon. Det er ikke kjent hvor mye artisten, som en gang ga ut plata «Small Change», får utbetalt for tort og svie.

Tom Waits hevdet at en agent for den saksøkte parten hadde hyret inn en sanger som skulle etterligne hans særegne, raspende sangstil i reklameøyemed etter at Waits selv hadde avslått forespørsler fra dem.

- Ferdig med bilbransjen

Han krevde minst 300.000 dollar i erstatning for brudd på diverse opphavsrettigheter til egen musikk.

- Jeg er glad for at jeg er ferdig med bilselgerbransjen en gang for alle, sa en fornøyd Waits i en pressemelding sendt ut torsdag.

Meldingen inneholdt også en unnskyldning fra McCann Erickson.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Tom Waits vinner fram med søksmål mot dem som har etterlignet ham i reklameøyemed, melder Billboard.com.

I mars 2004 vant han en sak mot Tandem Campmany Guasch, et spansk produksjonsselskap og i 1992 fikk han utbetalt 2,5 million dollar av Frito-Lay i USA som hadde brukt sangstilen hans for å markedsføre Salsa Rio Doritos-chips.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor