NRK Meny
Normal

Verdens beste bassist?

John Myung fra Dream Theatre er kåret til verdens beste bassist.

John Myung, Dream Theatre
Foto: Promo

I en avstemning blant leserne av musikker-magasinet Music Radar var det bassisten i Dream Theatre som stakk av med flest stemmer.

Fikk mange stemmer

Music Radar hadde plukket ut 25 av verdens beste utøvere på instrumentet, som blant andre Level 42s Mark King, Phil Lynott fra Thin Lizzy, Chris Squire fra Yes, John Paul Jones fra Led Zeppelin, Paul McCartney, John Entwistle fra The Who, Flea fra Red Hot Chili Peppers og Steve Harris fra Iron Maiden.

Men i avstemningen var det hele 42 prosent som mente at John Myung var den aller beste gjennom alle tider. Han fikk over 11.000 av stemmene fra leserne.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

VIDEO: John Myung demonstrerer tapping-teknikken fra låta «Metropolis»

Dream Theatre-bassisten med tilnavnet «The silent man», gir svært sjeldent intervjuer, men har gjort et unntak overfor magasinet.

- En stor ære

- Dette er definitivt en stor ære. Jeg ser dette som en anerkjennelse og bekreftelse på flere ting, både på bandet jeg spiller inn plater med og instrumentene jeg bruker. Det er virkelig en ære som viser at jeg er på rett vei, sier Myung.

- Jeg kan imidlertid på ingen måte si meg enig i forhold til tittelen på utmerkelsen, for det er så fantastisk mange gode musikere der ute som bidrar med fantastisk musikk. Så, selv om jeg selvsagt er dypt smigret over anerkjennende, så tas det med fatning og en klype objektivitet, sier han videre.

Det var for øvrig dette magasinet som tidligere i år fikk stemt fram Joey Jordison fra Slipknot som verdens beste trommeslager.

Enig? Hvem mener du er tidenes beste bassist?

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter