NRK Meny
Normal

Ukas Urørt (41) Lars

Rapperen Lars bryr seg ikke om norskspråklig hip hop, han vil heller forholde seg til norskspråklig musikk.

-

Urørt mener:

"Lars gir blanke i hip hop-konvensjoner og gjør sin egen greie. "Samme nr som i 99" gir oss et snev av fordums tider, fester og telefonnummer som lenge har vært fraværende på displayet - et melankolsk og fengende stykke musikk ført i pennen av en reflektert og stødig hånd."

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Trykk på 'pil ned' til høyre i playeren for å laste ned.

Oppriktighet er mangelvare

- Ikke det at mine tekster er noe viktigere enn alle andre sine men jeg føler at det er en oppriktighet i musikken min. Åltså, drit i meg egentlig, men jeg føler at oppriktighet er en mangelvare i norsk hip hop.

Lars er kanskje tidligere best kjent som halvparten av bergensduoen Tier'n og Lars. Nå står åsaneværingen for seg selv.

- Tier'n flyttet til Oslo, så da var det bare Lars igjen. Nå er jeg soloartist og veldig fornøyd med det egentlig.

- Jeg skriver ikke bare vers

- Alle rapperene bare setter sammen noen ord og tror de er jævla tøffe. Jeg skriver sanger, jeg skriver ikke bare "vers". Det er noe rappere ikke pleier å gjøre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nakne nordmenn

- Jeg vet egentlig ikke så mye om norsk hip hop, jeg forholder meg til norsk musikk. Det burde vært mye mer fokus på at jeg lager norskspråklig musikk enn at jeg lager norskspråklig rap.

- Flere norske artister sier de føler seg nakne når de synger på norsk?

- Ja, men vi er jævla nakne!

Lars forteller at han lar seg inspiere av venner som Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen , også disse norskspråklige band ofte omtalt med superlativer som "ektefølt" og "oppriktig".

- Fjorden er abstrakte og ikke alltid så lett å fatte, mens John Olav er mer en romatisk jævel som ligger ute på gaten og griner, hehe, og jeg gjør min egen ting. Jeg føler vi har en god greie på gang her i Bergen.

Lars Vaular

Holder verksted

I 2007 gav Lars ut sitt første soloalbum, "La Hat", på eget label. Platen solgte 1000 eks uten ordentlig distribusjonsapparat. Nå kommer snart andreplaten.

En fasit på hvorfor mange i Bergen nå synger på norsk har han ikke.

- Tja, folk har noe å fortelle og de tenker på norsk. De lager musikk om det de tenker på eller føler. Da blir det helt unaturlig å gjøre det på engelsk.

Tirsdag 14. oktober holder Lars, sammen med John Olav Nilsen og Sturle Wang fra Fjorden Baby! foredrag og skriveverksted på Bergen Offentlige Bibliotek.

HØR MER: Lars Vaular sin Urørtprofil