Hopp til innhold

TVNorge og Radio Norge solgt

Amerikanske Discovery Communications har kjøpt SBC Nordic, som eier TVNorge og Radio Norge, for rundt 9,5 milliarder kroner. Det ble bekreftet på en pressekonferanse i dag.

TVNorge-sjef Harald Strømme

Administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme mener salget vil føre til at selskapet rykker nærmere konkurrenten TV 2.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Vi er veldig begeistret. Amerikanske Discovery Communications er et av verdens ledende og raskest voksende medieselskaper, sier administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme.

Han sier at det er for tidlig å si noe om salget vil føre til at TVNorge og Radio Norge utvider tilbudet til seere og lyttere. Ifølge Strømme mottok de ansatte nyheten med glede.

– Rykker innpå

Men salget vil føre til at vi nærmer oss konkurrenten TV2 i kampen om markedsandeler og øker avstanden til MTG og TV3, sier Strømme.

Discovery Communicatons eier blant annet Discovery Channel og Animal Planet. I tillegg er det 19 radiostasjoner.

Harald Strømme sier at det også er for tidlig å si om eierskiftet innebærer programsamarbeid med de amerikanske kanalene.

Det amerikanske nettverket, melder på sin hjemmeside at de har kjøpt ut hele tidligere SBS Nordic fra det tyske selskapet ProSiebenSat. 1 Media.

Tolv stasjoner i Norden

Avtalen inkluderer tolv stasjoner i Norge, Sverige, Danmark og Finland.
Ifølge Harald Strømme ligger det et halvt års forhandlinger bak oppkjøpet.

Avtalen skal godkjennes av konkurransemyndighetene, og de tar sikte på å sluttføre den tidlig i 2013.

– SBS Nordic har en fulldistribuert portefølje med en fantastisk ledelse. Dette vil utvide Discoverys posisjon i et av de mest stabile TV-markedene i verden, sier selskapets direktør David Zaslav i en uttalelse.

ProSiebenSat-direktør Thomas Ebeling sier han er fornøyd med at de har funnet en «ny, strålende strategisk eier» og takker sine nordiske kolleger for samarbeidet.

Kulturstrøm

  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP