NRK Meny
Normal

Tom Waits møtte seg selv

Der vanlige journalister kanskje ikke tør å spørre, er Tom Waits knallhard.

Tom Waits

I forkant av sin nye turne har den amerikanske musikeren Tom Waits møtt seg selv for å gjøre et intervju.

Foto: Michael O'Brien / AP

Tom Waits

Tom Waits legger snart ut på sin Glitter and Doom-turné, men kommer ikke til Norge denne gangen.

Foto: Promo

I forkant av sin nye turne, har den amerikanske musikeren Tom Waits møtt seg selv for å gjøre et intervju.

«Jeg har hørt så mange rykter»

«Jeg må innrømme, før jeg møter Tom, at jeg har hørt så mange rykter og så mye sladder at jeg var redd». Slik innleder Waits sitt intervju som han har kalt «Tom Waits True Confessions».

Gjennom 32 spørsmål forsøker han å få fram en litt annen side av seg selv enn det som er kjent fra før. Der vanlige journalister kanskje ikke tør å spørre, er Tom Waits knallhard.

– Fortell om noen lyder du liker, er et av spørsmålene. Og han får svar. Blant annet liker Waits å høre predikanter på gata, sjåfører på Manhattan, sin kones sangstemme, is som smelter, fotballfans i Argentina og lyden av en zippo-lighter.

Beskriver himmelen

I møte med seg selv, som er publisert på nettet , beskriver han også hva han regner som himmelen:

«Meg og kona mi på Route 66 med en kanne kaffe, en billig gitar, en båndopptaker på et motell og en bil som kjører bra parkert like ved døren».

Tom Waits lager også litt spesielle pressekonferanser før han drar på turné:

Turneen Tom Waits snart legger ut på har navnet Glitter and Doom og starter 17. juni. Waits skal først spille i 13 amerikanske byer før han setter kursen mot Europa.

På turnélisten er San Sebastian og Barcelona i Spania, Milano i Italia, Praha i Tsjekkia, Paris i Frankrike, Edinburgh i Skottland og til slutt Dublin i Irland.

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK