Hopp til innhold

Subwoolfer kastet maskene – var ikke forberedt på suksessen

Under finalen av Melodi Grand Prix avslørte de gule ulvene sin ekte identitet.

Og hvem er de? Jo, Ben Adams fra A1 og Gaute Ormåsen.

TNNKg6dS7cc

Gaute Ormåsen

faODiIrnpQA

Ben Adams i A1 til venstre

De tok av seg maskene mens de fremførte sin nye låt «Worst Kept Secret».

Ryktene rundt hvem som har skjult seg bak ulvemaskene har skapt diskusjoner og flere medieoverskrifter. Men inntil i kveld har ikke ulvene ville gi folket svar på hvem de egentlig er.

Subwoolfer Italia

Tippet du riktig?

Foto: NATHAN REINDS / EBU

– Genialt

På spørsmål om hvordan det har vært å være med i Melodi Grand Prix med masker på, svarer Adams:

– Det har vært genialt, men også veldig merkelig. Å være helt anonym er en fantastisk ting, men på den andre sida så får vi ikke noe kreditt.

Han innrømmer videre at de ikke hadde trodd at de skulle komme så langt som Eurovision-finale:

– Vi starta dette for moro skyld, og vi trodde ikke vi skulle vinne. Men så kom vi til Eurovision, og så eksploderte det.

– Og det var vi ikke forberedt på.

Adams seier også at det var litt synd å ikke kunne snakke for seg selv i intervju.

– Det er en lettelse at vi nå kan snakke, sier han.

10. plass i Eurovision

Subwoolfer vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i fjor med låten «Give That Wolf a Banana» og representerte Norge i Eurovision Song Contest i Torino. Der endte de opp på en 10. plass.

Deres varemerke har vært å spille ut rollene som «Keith» og «Jim», to gule ulver fra månen som kom til jorden for å spre sitt musikalske budskap. Selv om de kunne synge kunne de ikke prate og har hele tiden benyttet seg av sin faste tolk, Carl-Henrik Wahl.

Les også: Ben Adams svarer på Subwoolfer-ryktene.

Kulturstrøm

 • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

  Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

  – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

  Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

  Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

  – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

 • Årets verk og Årets utøver

  Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

  Årets utøver og Årets verk 2023
  Foto: Kristin Kverndokk / NRK
 • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

  «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

  Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

  Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

  Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

  Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
  Foto: Forlaget Oktober