Hopp til innhold

Slik kan regjerings­kvartalet sjå ut

Sju prosjektgrupper har levert sine forslag til nytt regjeringskvartal anonymt. Nå skal ein jury på ni personar velje ut dei to beste forslaga som går vidare i arkitektkonkurransen.

Sju prosjekteringsgrupper har sidan februar i år arbeidd med å utvikle forslag til nytt regjeringskvartal. Det er fleire mål, føringar og krav dei ulike gruppene må ta omsyn til i konkurranseprogrammet. Nå har dei ulike gruppene levert sine forslag.

LES OGSÅ: Tett, høyt og ganske konvensjonelt

Konkurransen er anonym, og verken juryen eller nokon andre veit kven som står bak dei ulike forslaga medan juryen sitt arbeid går føre seg.

– Vi er ved ein av prosjektet sine viktigaste milepælar, så det er med spenning og interesse vi har teke imot forslaga, seier administrerande direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Nå presenterer Statsbygg dei sju forslaga i sin plan- og designkonkurranse for nytt regjeringskvartal.

Adapt

Adapt

Akersryggen

Akersryggen

Kiming

Kiming

Lysning

Lysning

Rakrygg

Rakrykk

Sekvenser

Sekvenser

Vidsyn

Vidsyn

Sju skal bli to

Ein jury på ni medlemmer skal vurdere dei innkomne forslaga og velje ut dei to beste. Hausten 2017 vil Statsbygg gå i forhandlingar med desse to om tildeling av prosjekteringskontrakten. Til slutt står ein igjen med eitt forslag. Det er forslaget til den gruppa som får kontrakten som vil bli lagt til grunn i det vidare arbeidet med nytt regjeringskvartal.

– Det er eit mål å bringe fram eit tydeleg konsept som let seg gjennomføre. Samtidig må det vere robust nok til å gje rom for endringar i den vidare prosjektutviklinga, seier Nikolaisen.

Når juryen vurderer forslaga vil den vektlegge alt frå arkitektonisk utforming, kulturminne, økonomi, gjennomførbarhet, openheit, byliv, organisering av arbeidsplassar og fellesfunksjonar, fleksibilitet, miljø og sikkerheit.

Dei sju forslaga er utstilt i 22. juli-senteret, i paviljongen i høgblokka.

Jury nytt regjeringskvartal, Statsbygg

JURYEN: F.v. Beate Erikstad, Anders Wethal, Trygve Sagen, Petter Skarheim, Synnøve Lyssand Sandberg, Ellen Hellsten, Arne Henriksen, Aase Hørsdal, Ragnar Bovim.

Foto: ©Photographer Trond Isaksen/Statsbygg, ©Photographer Trond Isaksen/Sta

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters