Hopp til innhold

Slik blir rekkefølgen i siste delfinale!

Syv artister er klare for å kjempe om en finaleplass i MGPs tredje og siste delfinale. Slik blir rekkefølgen på opptredenene.

Melodi Grand Prix 2023: Delfinale 3

Artistene i tredje delfinale. Øverst fra venstre: Skrellex, Tiril Beisland, Akuvi, Atle Pettersen, Eline Thorp, Maria Celin og Stig van Eijk.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

1. Akuvi: «Triumph»

Akuvi er en norsk-ghanesisk artist, låtskriver og entertainer. I 2020 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Som du er». Hun er også kjent som stemmen bak animasjonskarakteren Dolores i Disney-filmen Encanto, i tillegg til rapperen Karma i Netflix-serien Karmas verden.

2. Tiril: «Break It»

Tiril har mye erfaring med å stå på scenen som blant annet skuespiller i Skedsmo Amatørteater, danser i Norsk Ballettinstitutt og som fylkesrepresentant i UKM. Nå debuterer hun som artist i MGP.

3. Skrellex: «Love Again»

Skrellex, eller Kai Thomas Larsen som han egentlig heter, er en kjent profil for mange. Han har jobbet som musikal- og showartist siden 2007. I MGP deltar han som dragartisten Skrellex, som vi blant annet har sett som mentor i «Drag Me Out» og som drag queen i serien «Drags». Nå er Skrellex klar for den store MGP-scenen.

4. Eline Thorp: «Not Meant to Be»

Eline Thorp slo gjennom som artist på starten av 2010-tallet, men etter å ha fått sceneskrekk trakk hun seg fra rampelyset. Nå gjør hun comeback på den store scenen og debuterer som MGP-artist.

5. Stig van Eijk: «Someday»

24 år har gått siden Stig van Eijk fikk sitt store gjennombrudd som artist. Det skjedde da han som 17-åring vant den norske MGP-finalen med låten «Living My Life Without You». Både singelen og det påfølgjande albumet solgte til gull. I år er han aktuell med flere plateprosjekter, i tillegg til å igjen entre den store MGP-scenen.

6. Maria Celin: «Freya»

Maria Celin Strand har spilt både teater og musikaler siden hun var 9 år gammel. Mange ble kjent med 25-åringen da hun var med i «The Voice» i 2017. I konkurransen covret hun låten «Runnin» av Beyoncé, som ble svært godt tatt imot og har i skrivende stund 3,5 millioner avspillinger på Spotify.

7. Atle Pettersen: «Masterpiece»

Atle Pettersen er kjent som både artist og programleder. Til vanlig loser han store deler av befolkningen gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Musikk har vært en stor del av Pettersen sitt liv, og han har gjort flere musikaler og revyer som «Singin´ in the Rain», «Jersey Boys» og «Beatles».

Se siste delfinale i MGP lørdag klokken 19:50 og i NRK TV.

Kulturstrøm

  • Britney Spears inngår forlik med faren sin

    Popstjerna har inngått eit forlik med faren sin Jamie Spears, meir enn to år etter at ei rettsavgjerd avslutta verjeordninga som har gitt han kontroll over livet hennar. Det melder CNN.

    Sidan verjeordninga vart avslutta, har Britney Spears og faren vore i retten fleire gonger i samanheng med advokathonorar og skuldingar om upassande oppførsel under verjeordninga. Far hennar har heile tida motsett seg skuldingane.

    Vilkåra for forliket er ikkje offentleggjort, men advokatane til Spears stadfestar forliket til CNN.

    (FILES) US singer Britney Spears arrives for the premiere of Sony Pictures' "Once Upon a Time... ...
    Foto: AFP
  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.