Hopp til innhold

Slik blir rekkefølgen i siste delfinale!

Syv artister er klare for å kjempe om en finaleplass i MGPs tredje og siste delfinale. Slik blir rekkefølgen på opptredenene.

Melodi Grand Prix 2023: Delfinale 3

Artistene i tredje delfinale. Øverst fra venstre: Skrellex, Tiril Beisland, Akuvi, Atle Pettersen, Eline Thorp, Maria Celin og Stig van Eijk.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

1. Akuvi: «Triumph»

Akuvi er en norsk-ghanesisk artist, låtskriver og entertainer. I 2020 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Som du er». Hun er også kjent som stemmen bak animasjonskarakteren Dolores i Disney-filmen Encanto, i tillegg til rapperen Karma i Netflix-serien Karmas verden.

2. Tiril: «Break It»

Tiril har mye erfaring med å stå på scenen som blant annet skuespiller i Skedsmo Amatørteater, danser i Norsk Ballettinstitutt og som fylkesrepresentant i UKM. Nå debuterer hun som artist i MGP.

3. Skrellex: «Love Again»

Skrellex, eller Kai Thomas Larsen som han egentlig heter, er en kjent profil for mange. Han har jobbet som musikal- og showartist siden 2007. I MGP deltar han som dragartisten Skrellex, som vi blant annet har sett som mentor i «Drag Me Out» og som drag queen i serien «Drags». Nå er Skrellex klar for den store MGP-scenen.

4. Eline Thorp: «Not Meant to Be»

Eline Thorp slo gjennom som artist på starten av 2010-tallet, men etter å ha fått sceneskrekk trakk hun seg fra rampelyset. Nå gjør hun comeback på den store scenen og debuterer som MGP-artist.

5. Stig van Eijk: «Someday»

24 år har gått siden Stig van Eijk fikk sitt store gjennombrudd som artist. Det skjedde da han som 17-åring vant den norske MGP-finalen med låten «Living My Life Without You». Både singelen og det påfølgjande albumet solgte til gull. I år er han aktuell med flere plateprosjekter, i tillegg til å igjen entre den store MGP-scenen.

6. Maria Celin: «Freya»

Maria Celin Strand har spilt både teater og musikaler siden hun var 9 år gammel. Mange ble kjent med 25-åringen da hun var med i «The Voice» i 2017. I konkurransen covret hun låten «Runnin» av Beyoncé, som ble svært godt tatt imot og har i skrivende stund 3,5 millioner avspillinger på Spotify.

7. Atle Pettersen: «Masterpiece»

Atle Pettersen er kjent som både artist og programleder. Til vanlig loser han store deler av befolkningen gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Musikk har vært en stor del av Pettersen sitt liv, og han har gjort flere musikaler og revyer som «Singin´ in the Rain», «Jersey Boys» og «Beatles».

Se siste delfinale i MGP lørdag klokken 19:50 og i NRK TV.

Kulturstrøm

 • Fransk bestselger er norske leseres favoritt

  «Å vanne blomster om kvelden» av franske Valérie Perrin vinner Bokklubbens leserpris 2022, over både Abida Rajas livshistorie og Jo Nesbøs siste krim.

  Vinneren er kåret av 2239 av Bokklubbens medlemmer, ut fra bøker nominert av Bokklubbens redaktører.

  Avstemningen avdekker forskjeller i favoritter i ulike landsdeler, skriver Bokklubben. Jo Nesbø er mest populær blant lesere utenfor Oslo og hadde ikke kommet særlig høyt på lista hvis man bare hadde spurt lesere i hovedstaden.

  Valerie Perrins roman Å vanne blomster om kvelden stående oppå Jo Nesbøs krim Blodmåne og Abida Rajas selvbiografi Frihetens øyeblikk
  Foto: Katrine Lunke / Bokklubben
 • «Kampen om Narvik» er en av de mest sette filmene på Netflix

  Filmen «Kampen om Narvik» har gjort stor suksess etter at den ble tilgjengelig på strømmetjenesten Netflix tidligere denne uka.

  Det opplyser avisa Fremover.

  Filmen er en av de mest sette filmene på Netflix.

  Den blir tilgjengelig for norske abonnenter mot høsten.

  Henrik Mestad som Major Omberg i Kampen om Narvik.
  Foto: Eirik Linder Aspelund / Nordisk film