Hopp til innhold

Slik blir rekkefølgen i første delfinale!

De syv første artistene er klare for å kjempe om en finaleplass i Melodi Grand Prix. Her er rekkefølgen på lørdagens opptredener!

Delfinale 1, MGP 2023
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

1. Alessandra: «Queen of Kings»

Alessandra Mele har fått æren av å starte Melodi Grand Prix-showet. Hun er en norsk-italiensk artist og låtskriver. 20-åringen har bodd mesteparten av livet i Italia, men etter videregående bestemte hun seg for å flytte til Norge.

2. Eirik Næss: «Wave»

Eirik Næss er en artist og låtskriver fra Larvik. Etter ƒvideregående flytta han til London, der han bodde i sju år, og brukte store deler av tida på musikk. Siden har han flytta tilbake til Oslo og spelt i flere band.

3. Rasmus Thall: «TRESKO»

Rasmus Thallaug er låtskriver, produsent og artist fra Tønsberg. I MGP i fjor var han både produsent, medlåtskriver og pianist da kjæresten Faridas stilte i konkurransen med låten «Dangerous». Rasmus er barnebarnet til den kjente artisten Anita Thallaug, som deltok i MGP flere gangar på 60-tallet.

4. Kate Gulbrandsen: «Tårer i paradis»

Mange husker nok Kate Gulbrandsen med den ikoniske høye hårsveisen da hun vant MGP i 1987 med låten «Mitt liv». I ettertid har hun stått på scener i både inn- og utland – i tillegg til å være på TV-skjermen gjennom «Beat på Beat», «Stjernekamp» og «Allsang på grensen».

5. Umami Tsunami: «Geronimo»

Umami Tsunami er et kollektivprosjekt bestående av låtskrivere, artister, produsenter og folk som jobber med design og visuelle uttrykk. Denne gangen har de fått med seg featureartistene Kyle Alessandro (16), Kristian Haux (20) og Magnus Winjum (17) fra Lillestrøm.

6. Ulrikke Brandstorp: «Honestly»

Ulrikke Brandstorp ble for alvor kjent for det norske publikum da hun vant MGP i 2020 med låten «Attention». Det året ble Eurovision avlyst, og i år er jenta fra Sarpsborg tilbake med stort motivasjon og entusiasme.

7. Byron Williams Jr + JOWST: «Freaky For The Weekend»

Artisten Byron Williams er fra Miami i Florida, men ble kjent for nordmenn da han deltok i «The Voice» i fjor. Joakim With Steen, bedre kjent under artistnavnet JOWST, vant MGP i 2017 med låten «Grab The Moment».

Se første delfinale i Melodi Grand Prix lørdag klokken 19:50 på NRK 1 og i NRK TV.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)