Slik blir NRK3

 - Kanalen skal være et underholdende fri-tv-alternativ for 15 - 40-åringer, sier fungerende tv-sjef Arne Helsingen.

NRK3
Foto: NRK

Når det digitale bakkenettet åpner til høsten, åpner NRK en ny tv-kanal. NRK3 rettes mot den yngre delen av befolkningen i alle aldre.

- NRK3 skal underholde med gode serier, humor, musikk og bred film, men også utfordre med dokumentarer og "filmklubbfilm", sier fungerende tv-sjef, Arne Helsingen.

- Vår motivasjon er at dette er et tilbud du ikke finner mye av andre steder.

 

TV-serien "The Wire"

Beste som noen gang er vist

Takket være den nye distribusjonsavtalen NRK har inngått med amerikanske  HBO vil NRK3 kunne tilby serier av høy kvalitet. De står for serier som «Sopranos», «Six feet under» og «Rome».

Høydepunktet for mange vil nok være kritikerroste "The Wire"  , eller  «Det beste som noensinne er vist på amerikansk tv» med eventyrscoren 9,7 av 10 mulige på det anerkjente imdb.com .

Seriens handling er hentet fra dopmiljøet i Baltimore, med karakterer fra politiet, gjengmiljøet og politikken.

Emmy-nominert

I den litt mer polerte enden av serietilbudet vil NRK3 vise dommedagsprofetien Heroes, hvor unge mennesker med spesielle evner fra hele verden søker sammen for å redde New York fra apokalypsen.

Serien er nominert til Emmy og ble rangert av American Film Institute som en av årets ti beste serier i USA.

Helsingen vil at NRK3 skal være et alternativ til resten av NRK-universet.

- Vi programsetter NRK3 etter en innholdsprofil, men legger samtidig svært stor vekt på samspillet med de andre NRK-kanalene, forklarer han.

- Vår ambisjon er at seerne våre skal kunne velge bort et NRK-tilbud og finne et annet de liker bedre til samme tid innenfor NRK-universet. Med tre kanaler vil seerne få tre reelle valgmuligheter. I tillegg har også publikum store deler av innholdet i våre tv-kanaler tilgjengelig i Nett-tv, et tilbud som stadig brukes mer og av flere. Totalt mener vi dette møter den endrede måten publikum etterspør tv-innhold på.

Helsingen tror filmtilbudet vil skille kanalen fra kommersielle konkurrenter.

- NRK3 vil ha tre faste filmflater, med henholdsvis filmklubbfilm, action og drama og humor. I tillegg vil Filmplaneten dukke opp i ny fasong. Vi arbeider også med å skaffe mer innhold produsert av unge kortfilm- og dokumentarskapere, sier Helsingen.

Arne Helsingen, fungerende tv-sjef NRK

Fungerende tv-sjef i NRK, Arne Helsingen.

Foto: NRK

Blant dokumentartilbudene vil tv-seerne stifte bekjentskap med hipphop-gruppa Minoritet1 fra Oslo i dokumentarserien «Glatte gater», som følger gruppa over to år.

Mer musikk og humor

Lydverket og Topp20 vil ha førstegangsvisning på NRK3. I tillegg vil etableringen av NRK3 gi mer plass til konsertoverføringer fra inn- og utland. Helsingen sier også at nettsatsningen P3tv vil gi mer stoff til NRK3.

NRK3 skal ha en fast sendeflate på ukedagene med gjenutsendelse av de beste humorseriene som er laget av NRK. Men det vil også komme flere nye serier, og på senhøsten vil gutta bak «Slå på ring», Erlend og Steinjo, komme med en ny animasjonsserie.

NRK3s sendeskjema er fra kl. 1900 hver dag, med Svisj om natta. NRKs barnesatsing, NRK Super, kommer på samme kanal fra 1. desember med sendetid fra kl. 0700 til 1900 hver dag hele året. 

Kulturstrøm

  • Gjenåpner Iraks største kirke

    IS-krigere herjet stort med Iraks største kirke. Alle kristusfigurene ble halshugget. Heller ikke jomfru Maria fikk være i fred. Sporene etter tusenvis av år med kristen kulturarv skulle utslettes. I dag åpnes kirken for pave Frans.

  • Rå og vond ung virkelighet

    Russetid, press, en ulovlig sexvideo, drømmer og vennskap i grus – den nye Viaplay-serien «Delete Me», er en hard skildring av ung virkelighet. En virkelighet som nok kan være reell for mange. Terningkast 4.

    Thea Sofie Loch Næss i serien "Delete me". Prtrett av jente med kort hår, åpen munn, blå øyne - hele ansiktet er dekket av ordet "nuller" gjentatte ganger
    Foto: Viaplay