Skam vant årets TV-øyeblikk og publikumsprisen

«Skam» vant årets TV-øyeblikk. Tidligere på kvelden var mange irritert på Twitter over at serien ikke vant årets beste TV-drama, men det var stor begeistring over at de tok hjem denne prisen.

Isak og Even i serien SKAM

Årets TV-øyeblikk til Skam.

Foto: NRK

Dagsavisen kalte det et av årets nydeligste TV-øyeblikk, samspillet mellom Isak og Even. Hele «Skam»-gjengen var på scenen under utdelingen. Allerede i neste uke skal de på nye opptak.

Kyss for prisen

Rett før de fikk prisen for beste TV-øyeblikk ga skuespillerne Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm publikum noe å juble for, da de i amerikansk ånd fikk «kyssekameraet» rettet mot seg og ga hverandre et skikkelig kyss.

Serieskaper Julie Andem kunne ikke delta på utdelingen, men skrev i en uttalelse at prisen først og fremst gikk til skuespillerne for deres fantastiske innsats.

Skuespillerne som spiller Isak og Even, Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm, var tydelig spente da de gikk på rød løper før sendingen i kveld.Det endte med priser hjem.

Gullruten 2017.

PRISVINNER: «Skam» vant både publikumsprisen og prisen for årets TV-øyeblikk. Her er skuespillerne Henrik Holm (Even) og Tarjei Sandvik Moe (Isak).

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Folkets favoritt

Men det ble flere priser for de to unge skuespillerne. For «Skam» vant også folkets pris. De to skuespillerne takket spesielt serieskaperen. Og alle de andre skuespillerne som er med i «Skam».

«Skam» har ikke bare kapret seere i Norge, men også blitt populær i flere andre land, fra Danmark til Kina. Serien er blant annet solgt til USA.

– Når siste episode spilles inn kommer vi til å knekke sammen hele gjengen. Når man jobber så intenst og hardt sammen, så blir det jo trist å avslutte det kapittelet. Helst vil jeg drive med dette for alltid, sammen med den samme gjengen, sier Henrik Holm, som spiller rollen som Even i «Skam».

– Jeg kommer til å savne hele gjengen, sier Sacha Kleber Nyiligira, som spiller Mahdi.

Men først gjenstår det å spille inn tre episoder.

– Hva skal dere gjøre når siste episode er spilt inn?

– Jeg tror jeg skal svømme litt, sier Tarjei Sandvik Moe, som spiller Isak.

– Ja, kanskje det er det vi trenger. Litt rekreasjon, sier Holm.

Mye har endret seg siden første sesong av «Skam».

– Jeg husker at jeg måtte forklare folk hva «Skam» var for noe. Og nå står jeg her, sier Marlon Langeland, som spiller Jonas.

Alle skuespillerne sier de ønsker å fortsette karrieren når «Skam» er over til sommeren.

– Nå har vi fått et innblikk i hvordan skuespiller-livet kan bli, sier Langeland.

– Livet etterpå blir nok litt kjedelig, sier David Alexander Sjøholt, som spiller Magnus.

Kulturstrøm

 • Ambisiøs konseptthriller

  «Old» er en av M. Night Shyamalans bedre thrillere. Med et lekkert filmspråk og noen fiffige påfunn både bergtar og lokker den oss ut på stolkanten med spenning, ifølge Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Charles (Rufus Sewell) eldes fort i filmen "Old"
  Foto: ©2021 Universal Pictures. All Rights Reserved
 • Kjeragbolten på Dream Theater-plate

  Coveret til den kommende platen til de amerikanske progmetal-pionerene Dream Theater vil nok være velkjent for de fleste nordmenn. De har nemlig valgt et bilde av Kjeragbolten i Lysefjorden. «A View From The Top Of The World» kommer 22. oktober.

  Kjeragbolten på Dream Theaters siste plate
  Foto: NTB kultur
 • Odenkirk utenfor livsfare

  Skuespilleren Bob Odenkirk, som tirsdag kollapset under innspilling av serien «Better Call Saul», er utenfor livsfare, skriver NTB. Skuespilleren ble hastesendt til sykehuset som følge av det som blir omtalt som en «hjerterelatert hendelse».

  Bob Odenkirk
  Foto: Espen Aas/NRK