Hopp til innhold

Skam vant årets TV-øyeblikk og publikumsprisen

«Skam» vant årets TV-øyeblikk. Tidligere på kvelden var mange irritert på Twitter over at serien ikke vant årets beste TV-drama, men det var stor begeistring over at de tok hjem denne prisen.

Isak og Even i serien SKAM

Årets TV-øyeblikk til Skam.

Foto: NRK

Dagsavisen kalte det et av årets nydeligste TV-øyeblikk, samspillet mellom Isak og Even. Hele «Skam»-gjengen var på scenen under utdelingen. Allerede i neste uke skal de på nye opptak.

Kyss for prisen

Rett før de fikk prisen for beste TV-øyeblikk ga skuespillerne Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm publikum noe å juble for, da de i amerikansk ånd fikk «kyssekameraet» rettet mot seg og ga hverandre et skikkelig kyss.

Serieskaper Julie Andem kunne ikke delta på utdelingen, men skrev i en uttalelse at prisen først og fremst gikk til skuespillerne for deres fantastiske innsats.

Skuespillerne som spiller Isak og Even, Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm, var tydelig spente da de gikk på rød løper før sendingen i kveld.Det endte med priser hjem.

Gullruten 2017.

PRISVINNER: «Skam» vant både publikumsprisen og prisen for årets TV-øyeblikk. Her er skuespillerne Henrik Holm (Even) og Tarjei Sandvik Moe (Isak).

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Folkets favoritt

Men det ble flere priser for de to unge skuespillerne. For «Skam» vant også folkets pris. De to skuespillerne takket spesielt serieskaperen. Og alle de andre skuespillerne som er med i «Skam».

«Skam» har ikke bare kapret seere i Norge, men også blitt populær i flere andre land, fra Danmark til Kina. Serien er blant annet solgt til USA.

– Når siste episode spilles inn kommer vi til å knekke sammen hele gjengen. Når man jobber så intenst og hardt sammen, så blir det jo trist å avslutte det kapittelet. Helst vil jeg drive med dette for alltid, sammen med den samme gjengen, sier Henrik Holm, som spiller rollen som Even i «Skam».

– Jeg kommer til å savne hele gjengen, sier Sacha Kleber Nyiligira, som spiller Mahdi.

Men først gjenstår det å spille inn tre episoder.

– Hva skal dere gjøre når siste episode er spilt inn?

– Jeg tror jeg skal svømme litt, sier Tarjei Sandvik Moe, som spiller Isak.

– Ja, kanskje det er det vi trenger. Litt rekreasjon, sier Holm.

Mye har endret seg siden første sesong av «Skam».

– Jeg husker at jeg måtte forklare folk hva «Skam» var for noe. Og nå står jeg her, sier Marlon Langeland, som spiller Jonas.

Alle skuespillerne sier de ønsker å fortsette karrieren når «Skam» er over til sommeren.

– Nå har vi fått et innblikk i hvordan skuespiller-livet kan bli, sier Langeland.

– Livet etterpå blir nok litt kjedelig, sier David Alexander Sjøholt, som spiller Magnus.

Kulturstrøm

 • Metropolitan Museum med Karl Lagerfeld-utstilling

  Metropolitan Museum of Art i New York skal feire livet til motedesigner Karl Lagerfeld med en utstilling med rundt 150 av hans arbeider.

  «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty»-utstillingen åpner i mai neste år og vil presentere den «unike arbeidsmetoden» til den tyskfødte designeren, som døde i 2019.

  – Lagerfelds flytende linjer forenet hans design for Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel og hans eget merke, Karl Lagerfeld, og skapte et mangfoldig og produktivt arbeid uten sidestykke i motehistorien, skriver museet.

 • California forbyr rap-tekster som bevis i retten

  Heretter kan en rappers tekster ikke lenger brukes mot rapperen selv i rettssaker i California.

  Loven er laget for å beskytte kunstneres ytringsfrihet og for å hindre at kunstneres tekster eller kreative uttrykk blir brukt mot dem i sivile eller straffesaker.

  California er den første amerikanske delstaten som har vedtatt en lov som gjør det umulig å bruke en artists tekster mot seg selv med mindre bruken av tekstene har vært gjenstand for en rettslig vurdering.

  Flere amerikanske rappere – inkludert Meek Mill, Killer Mike og Tyga – var til stede da Californias guvernør, demokraten Gavin Newsom, signerte loven fredag.

  Loven kommer etter nylige saker mot rapperne Young Thug og Gunna, hvis tekster har blitt lest opp under sakene deres.

  The Black Music Action Coalition, en organisasjon som bekjemper rasisme i musikkindustrien, kaller den nye loven «et avgjørende skritt i riktig retning» for å få slutt på at rasefordommer påvirker rettslige prosesser. (NTB)

 • Ny redaktør i TVNorge

  Magnus Vatn blir ny ansvarlig redaktør i TVNorge melder mediekonsernet Warner Bros. Discovery, ifølge Kampanje og Medier24.

  Vatn er i dag programdirektør i Norge for Warner Bros. Discovery, og han fortsetter i denne rollen samtidig med redaktørjobberen. Han sitter også i selskapets nordiske ledergruppe.

  Han overtar som ansvarlig redaktør etter Espen Skoland, som slutter i mediekonsernet etter tolv år.

  (©NTB)