Hopp til innhold
Innholdet som lå her kan ikke vises.

What's up, Dogg?

NRK gir deg muligheten til å stille spørsmål til Snoop Dogg. Send inn dine spørsmål før fredag klokken 07:30.

Snoop Lion

SNOOP: Snoop Dogg, en legende i rapmiljøet, svarer på NRK.no-lesernes spørsmål før konserten i Oslo Spektrum 3. august.

Foto: Tom Øverlie / NRK P3

Søndag 3. august besøker en av rap-verdens guddommelige skikkelser Norge og Oslo Spektrum. Det har gått to år siden han ble tatt for besittelse av marihuana i Kristiansand, noe som betyr at han ikke lenger er utestengt fra landet.

Snoop Dogg, eller Snoop Lion som han kaller seg nå for tiden, har hatt en eventyrlig karriere siden han sluttet å selge dop og begynte å lage musikk.

42-åringen har gitt ut flere plater på egen hånd, men er kanskje enda mer kjent for å dukke opp på flere legendariske hiphop-plater. I tillegg har han en respektabel skuespillerkarriere, i hvert fall til musiker å være.

Snoop Dogg fikk sitt store gjennombrudd i 1992, da han ble oppdaget av Dr. Dre og bidro på rapdoktorens første soloutgivelse «The Chronic». Året etter slapp Snoop Dogg sitt første album, «Doggystyle», som gikk til topps på Billboards albumliste og solgte i underkant av en million eksemplarer i sin første uke.

Snoop Dogg har gitt ut tolv album, og har solgt over 30 millioner album i løpet av karrieren. Rapperen var en av artistene som gjorde den kontroversielle sjangeren gangstarap populær på 90-tallet, sammen med blant annet Dr. Dre og 2Pac.

Etter et besøk i Jamaica i 2012, skiftet Snoop Dogg scenenavn til Snoop Lion og konverterte til Rastafari-bevegelsen, som står sentralt i jamaicansk kultur og i musikksjangeren reggae. Året etter ga han ut reggae-albumet «Reincarnated», og en dokumentarfilm med samme navn om besøket til Jamaica.

Nå gir vi deg muligheten til å stille Snoop Dogg et spørsmål. NRK.no velger ut til sammen 10 spørsmål vi stiller rapstjerna. Send inn dine spørsmål før fredag 25. juli klokken 07:30.

Kulturstrøm

  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP