Hopp til innhold

Satirikere lover å krangle på NRKs morgenradio

Nyhetskanalen 5080s Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen skal lede morgenradio. – Vi er av natur sånn at vi syns det er gøyere å krangle med folk enn å intervjue folk.

 Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen i Satirix på NRK.no.

Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen blir radioprogramledere på NRK P13

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Til vanlig lager Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen et satirisk nyhetsprogram. Når de nå skal lede et morgenshow med underholdning, musikk, trafikkmeldinger og skikkelige nyheter blir det en stor utfordring.

– Vi skal prøve å være ordentlige radiofolk, men vi er av natur sånn at vi syns det er gøyere å krangle med folk enn å intervjue folk. Vi er ikke så interessert i å intervjue artister om plater, men heller krangle med de.

De to skal nå lede morgenshowet på NRK P13, Tidenes Morgen. Og siden programmet går grytidlig er det lagt opp for krangling, men før de får krangle med artister på lufta må de prøve seg på grunnleggende radiokunnskap.

– Vi skal også presentere trafikk og nyheter, og det blir nok på en måte som er som oss. Det blir en utfordring det også ser jeg, sier Sturle.

Om de klarer å lese nyhetsmeldinger og introdusere musikk på en radiovennlig og informativ måte ser du her:

Nyhetskanalen 5080s Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen skal lede morgenradio. – Vi er av natur sånn at vi syns det er gøyere å krangle med folk enn å intervjue folk

Markus og Sturle vil gjerne krangle med artister i Tidenes Morgen, men må først vise at de har grunnleggende radiokunnskap.

Må tidlig opp

Det var kjæresten til Markus som fortalte han hvor tidlig programmet egentlig går.

– Med en gang jeg fortalte kjæresten min at jeg skulle jobbe i Tidenes Morgen så regnet hun ut at jeg måtte legge meg samtidig med datteren vår som er ett og et halvt år gammel.

– Jeg har bare stått opp så tidlig når jeg skal til syden. Vi får late som vi skal til syden hver morgen, tenker Sturle seg frem til.

Sofa-gutta overtar

Sofa

Adam Schølberg og Tore Petterson fra Sofa skal også vere vikar i Tidenes Morgen

Foto: Strix

Shaun Henrik og Ragna går begge ut i permisjon fra jobben i fire uker. Markus og Sturle skal ha sending hele uke 11, men de neste tre ukene er det Adam Schølberg og Tore Petterson fra TV-programmet Sofa som overtar. De har tidligere vært vikarer i Tidenes Morgen, og ser frem til å gjøre det igjen.

– Å få komme til NRK så tidlig om morgenen, låse opp, tråkke gjennom korridorer før alle andre. Det føles nesten ut som man får lov til å være med å vekke hele Norge. Og det er vi stolte av, sier Adam.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters