The Onion legger seg flate etter grov hets mot 9 år gammel Oscar-nominert

The Onion måtte komme med en uforbeholden unnskyldning etter Twitterspøk om Oscarnominerte Quvenzhané Wallis (9).

Quvenzhane Wallis
Foto: JOE KLAMAR / Afp

Twitter-brukere over hele verden reagerte med sinne da satirenettstedet The Onion twitret en grovis under Oscarutdelingen natt til mandag norsk tid.

Via sin offisielle twitterfeed la bladet ut denne kommentaren:

«Alle virker redde for å si det, men Quvenzhané Wallis er egentlig ei f***e, ikke sant?»

Tweet om Quvenzhane Wallis

Tweet om Quvenzhane Wallis

LES OGSÅ: Oscar-verten skapte Twitter-storm
LES OGSÅ: Argo ble beste film under Oscar

Fjernet og ba om unnskyldning

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og mange hundre Twitterbrukere reagerte med sinne på nettsamfunnet.

Etter en time ble tweeten fjernet, og dagen etter kom nettstedets administrerende direktør Steve Hannah med en uforbeholden unnskyldning til niåringen:

«Vitsen var grov og upassende - og ikke i takt med The Onions tanker om satire og parodi. [...] Miss Wallis, du er ung og talentfull, og du fortjener bedre. Vi på The Onion beklager dypt.»

Vitsen var opprinnelig tenkt å være et spark til medienes oppkonstruerte Oscarhysteri, ifølge nettstedets tidligere redaktør Joe Garden, men den nåværende direktøren la seg likevel langflat og fjernet vitsen fra Twitter.

I tillegg lovet direktøren at de ansvarlige for tweeten ville få en reaksjon.

LES OGSÅ: The Onion skriver om Märtha

– Skribentene blir sensurert

Det er første gang The Onion noensinne har trukket tilbake en ytring, og det har ikke falt i god jord hos alle, spesielt ikke hos eksredaktør Garden.

– Det viser at de ikke har tro på sine skribenter eller sitt publikum. Det var ikke en fantastisk vits, men hvorfor trengte de å ta den ned? Vitsen handlet ikke om niåringen, men om det medieskapte hysteriet rundt. Klart vitsen var sjokkerende, men å ta den vekk fra Twitter er ikke den rette måten å håndtere det på, sier han til nettstedet Buzzfeed.

Garden mener avgjørelsen er ytterligere bevis for at bladets skribenter blir sensurert av ledelsen, og bladet er preget av at store deler av redaksjonen forlot bladet i fjor, nettopp på grunn av overdreven redaksjonell styring fra bladets ledelse, ifølge Buzzfeed.

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter