Hopp til innhold

Roy

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Roy er skysskar - eller fergemann - på Ylvingen. Han har en liten passasjerbåt, som han frakter passasjerer til og fra fastlandet med. Roy har bodd på øya hele livet, og har aldri vurdert å flytte derfra.

Han bor sammen med Rakel, i kjærestens barndomshjem. Hans eget hus står tomt. Etter at Kim forsvant på havet har ikke Roy særlig lyst til å være der. Roy tok forsvinningen tungt, han var med Kim på redningsaksjonen som førte til at Kim ikke kom tilbake.

Roy synes livet med Rakel er greit, men får seg en liten kalddusj når han oppdager at hun gjerne deler historien om hvordan de ble sammen med andre. Roy er en hederskar som setter privatlivet høyt, selv om han mer enn gjerne sprer spennende nyheter om andre.

Roy er en omgjengelig kar. Når de nye lærererne Thomas og Stina flytter til øya ønsker han Thomas hjertelig velkommen, og blir en stor støtte når Thomas har noen tunge dager.

Roy trives med å være fergemann

Roy liker jobben som fergemann godt.

Foto: Liv Ask / NRK

Hallvard Holmen

Kommer fra: Mosjøen, bor i Oslo
Hallvard ble uteksaminert fra Statens teaterhøgskole i 1991. Siden har han jobbet ved Nationaltheatret, Rogaland Teater og Det Norske Teatret. Han har hatt roller i filmer som Kautokeinoopprøret (2008), ”Fritt vilt” (2007), ”Byttinger” (1991) og ”Søndagsengler” (1996), og ”NRK Drama-serier som «Harry & Charles» (rollen som Nansen), ”Sørgekåpen” (2007) og ”Brigaden” (2002). For Sveriges Radio har han hatt roller i De drabbade (2003) og Morsarven (1994). Han hadde også en rolle i BBC-serien ”Shackleton” (2004) og spiller i Petter Næss-filmen «Maskeblomstfamilien» som får premieren høsten 2010.

Hallvard vokste opp i Mosjøen, men tilbragte alle somre på familiens hytte i Velfjorden, ikke langt fra området rundt Ylvingen. Han trengte derfor ikke å lære å kjøre båt før opptakene til serien, og han kjenner farvannet ut og inn.

Hallvard "Roy" viser vei

Selv om Hallvard kjenner farvannet og området rundt Ylvingen godt, er det greit med dagens teknologi!

Foto: Antonia Pambou / NRK

Hallvards beste minne fra Himmelblå-innspillingen:

- Da Edvard Schultheiss, Emil F og jeg gjorde badesekvensen som kommer i sjette episode. Vi skulle late som at det var sommer. Det var det ikke. Det var fire grader i sjøen og ti i lufta. Alle på settet gikk i vinter-outfit. Emil og Edvard var nakne og jeg hadde verdens minste badebukse.Det var ingen reell risiko for at vi skulle fryse i hjel, men faren for at en av oss ville krepere av latteranfall var overhengende. Definitivt en av de morsomste dagene i mitt liv…

Hallvard om Roy:

- Godhjerta, men litt sær. Roy har bodd alene i mange år og utviklet faste rutiner. Han største lidenskaper er musikk og båtliv. Roy er Hi-Fi-freak og har et av Nord-Norges feteste stereoanlegg. Roy er en fin fyr, med varme, medmenneskelige egenskaper. Alt skulle egentlig ligge til rette for at han skulle ha fått seg en kul dame for lenge siden. Men hver jul kommer mamma hjem. Og hun er av den svært dominerende sorten. Når mamma setter seg på hurtigruten på vei sørover igjen etter endt julefeiring, og huset er fullt av vonde kaker og myke pakker, ja da tar Roy sin eneste pub-øl for året. Under Happy our selvsagt. Han kikker opp mot himmelen, minnes sin avdøde kjære far, mens han tenker; "Takk gud for at jeg er alene".

Se i Nett-tv


Hallvard om Roy

Kim farger håret til Roy

Roy på date

Hallvard Holmen om hårfarging, mote og sjekking

Hallvard Holmen om å komme fra stedet

Roy
Foto: Antonia Pambou / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters