Hopp til innhold

Rollebytte i Stjernekamp: – Det var veldig flaut

Uke etter uke har dommerpanelet i Stjernekamp hatt en mening om deltakernes sang og framføring. Nå må de selv synge og bli bedømt. – Å stå på Stjernekamp-scenen var veldig flaut, sier Mona B. Riise.

Rollebytte før finalen i Stjernekamp! Mona og Thomas får prøve seg på scenen, mens Reidun og Nora gir tilbakemeldinger.

Dommerne får prøve seg på scenen, til stor applaus fra artistene.

Mona B. Riise

Mona B. Riise fikk slå seg løs med luftgitar til «I Believe in a Thing Called Love»

Foto: Sarah Fauske / NRK
Thomas Felberg synger på Stjernekamp

Thomas Felberg klarte ikke å lære seg teksten, og måtte ha jukselapp.

Foto: Sarah Fauske / NRK

– Jeg sluttet å synge offentlig da jeg var 18 år. Det er det en grunn til, sier en lettere nervøs Mona før hun skal i ilden når NRK.no utfordrer dommerpanelet og finalistene i Stjernekamp til å bytte plasser for en dag.

Mona B. Riise og Thomas Felberg har hver uke, sammen med en gjesteekspert, dømt Stjernekamp-deltakernes fremførelser i de ulike sjangerne. Men i finaleuken ble rollene byttet om, og de måtte selv opp på scenen.

Finalistene Nora Foss Al-Jabri og Reidun Sæther tok plass bak dommerbordet, og skulle gi sin tilbakemelding til framførelsene. Sammen hadde de valgt ut låter til dommerne, og først ut var Mona B. Riise som måtte prøve seg på «I Believe in a Thing Called Love» fra rockebandet The Darkness. Med luftgitar og lyse toner ble det mye applaus fra de som var i salen.

– Ja, Mona. Jeg må faktisk le litt. Det var litt sånn opera-tendenser hørte jeg. Det var veldig kult, sier en lattermild Nora når den første «artisten» er ferdig med sin opptreden.

– Hundene ble livredde

Mona sier til NRK.no at hun elsker å synge, men at hun ikke har sunget offentlig siden hun var 18 år. Som ungdom sang hun sopran i kor, men dette var første gang hun prøvde seg med et band.

– Å stå på Stjernekamp-scenen var veldig flaut, men jeg prøvde å «live as I preach» - gi f...!

Dommerne fikk vite låtvalget noen dager i forveien, men det ble ikke mye øving på Mona.

– Jeg prøvde å øve litt hjemme før jeg skulle gjøre dette, men hundene mine ble livredde. De trodde jeg hadde klikka, sier hun

Hun synes dommerne Reidun og Nora var veldig snille med henne, men er glad for at hun fortsatt sitter bak dommerbordet når finalen starter.

– Jeg er veldig glad jeg skal sitte på andre siden på lørdag. Og nå kan de si, etter mine tilbakemeldinger, «gjør det bedre sjæl, a»! Og det kan jeg ikke, for det er bevist!

Husket ikke teksten

Thomas Felberg er vokalist i rockebandet WE, så Reidun og Nora hadde bevisst ikke valgt en rockelåt. Han måtte bryne seg på ingen ringere enn Beyonce, og balladen «Listen».

Nora og Reidun lot seg imponere, men Thomas fikk kjeft for en ting - han hadde ikke lært seg teksten utenat.

– Dette var et utrolig bra låtvalg. Du går virkelig utenfor komfortsonen din føler jeg. Men å stå med teksten på scenen, det er ikke helt innafor, sier Reidun.

Selv synes Thomas det var kjempegøy å få utfordringen og føle på hvordan det er å stå på den andre siden.

– Det var på sin plass at vi dommere fikk føle på hvor naken man er på den scenen, sier han.

Han likte låtvalget Nora og Reidun hadde gjort for han, og det stod mellom Beyonce og Celine Dion. To artister som er rimelig langt unna hans egen stil.

– De ville vel prøve å vippe meg av pinnen. Jeg la ned låta en oktav, selv om jeg tror de hadde håpet på at jeg skulle synge den lyst, sier han.

– Vi kunne vært fæle

Reidun og Nora koste seg på andre siden av dommerbordet, men synes selv de var snille med Mona og Thomas.

– Det var kjempegøy å få lov til å bytte plasser. Jeg synes vi var ganske snille med dem, vi kunne vært fæle. Men jeg synes at når man stiller opp og prøver å gi av seg selv og gi en kunstnerisk opplevelse til andre, da fortjener det litt kred, sier Reidun.

De valgte ut to låter som dommerne så fikk velge mellom, og det var planen å få dem litt ut av komfortsonen.

– Vi ville se dem i roller vi ikke er vant til å se dem i. Thomas fikk jo ingen rockelåt, og Mona måtte slå seg løs i rock n roll. Jeg synes de var veldig sporty, og det var kult gjort av dem. Jeg var overrasket over at de var så happy med å bare stille seg opp og synge, det var kult, sier Reidun.

Reidun og Nora er dommere i Stjernekamp

Reidun og Nora fikk prøve seg som dommere før den store Stjernekamp-finalen.

Foto: Sarah Fauske / NRK

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters