Ray Kay fikk MTV-pris

Norske Ray Kay fikk pris under MTV Music Awards.

Ray Kay
Foto: Per Onsheim / NRK

Justin Bieber

Justin Bieber

Foto: Scanpix

Den norske stjerneregissøren Reinert K. Olsen (32), også kalt Ray Kay, vant pris i klassen beste nye artist for videon «Baby» med Justin Bieber.

Ray Kays nettside kan du se flere av videoene han har regissert.

Videoen er sett over 300 millioner ganger på Youtube. I skrivende stund har videoen vært vist 321.732.511 ganger. En av hans andre vidoer «Pokerface» med Lady Gaga, har 35.766.428 «views» på internettet.

Hva synes egentlig Ray Kay om at nesten en halv milliard har sett på arbeidet hans?

– Det er jeg veldig stolt av. Views betyr mer enn noen MTV Award. Det har vært målet mitt hele veien, å få kommersiell suksess, sa han til NRK Lydverket i mai.

Tenker kun internett

Se den prisbelønnede musikkvideoen her:

Se den prisbelønnede videoen her

Tidligere har Ray Kay uttalt at han kun tenker internett når han lager musikkvideoer.

– Ingen ser musikkvideo på tv lenger, sier han.

Det var Lady Gaga som ble årets MTV-dronning. Hun hentet hjem hele åtte priser.

Se også:

Kulturstrøm

  • Derfor ble livet hans blues

    På søndag spilte noen av de beste av Norges bluesartister konsert i Royal Albert Hall i London. Norwegian Blues Adventure, het konserten, som blant annet samlet Vidar Busk, Knut Reiersrud og Bjørn Berge. Kapellmester for kvelden var Amund Maarud. Han forteller til Kulturstripa at han har spilt blues siden han gikk ut av barnehagen.

    Amund Maarud
  • – Både trist og forrykende

    – Å lese Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi føles litt som å ramle ut på en tre dagers rangel. Man trenger noen timer for å bli edru, og for skjønne hva man har vært med på. Noe har vært ellevilt. Annet har bare vært tomt og trist, skriver NRKs litteraturkritiker Knut Hoem.