Hopp til innhold

Ny P3-serie publisert i det skjulte

Natt til søndag startet publiseringen av «Blank». Helt uten forvarsel er NRK ute med en ny serie om 19-åringer.

Blank, NRK P3

BLANK: Den nye serien fra NRK P3 startet lørdag 14. april klokken 22.14.

Foto: NRK P3

To klipp, minst tre instagramkontoer og et skjermbilde av meldinger. Den nye NRK P3-serien Blank minner for mange gledelig mye om Skam.

Da Skam-skaper Julie Andem flyttet til USA for å lage den amerikanske versjonen av serien, innså fansen at det virkelig var sant: Skam-eventyret var slutt.

Det er ikke Noora, William, Sana, Vilde, Eva, Isak eller Even vi møter denne gangen, men den nye serien kan kanskje vise seg å bli et plaster på såret for dem som savner Skam for mye.

Skam hadde 16-åringer som målgruppe, men ble elsket av mange flere. Nå handler serien om 19-åringer og livet etter videregående.

Klipp fortløpende, episoder hver søndag

Ella, Susanne og Mats (lenker til Instagram) er tre av karakterene i den nye serien.

De to klippene som ligger ute heter «Hvor er vi» og «Vi er stille». Vi får se nachspiel, usikkerhet, sex og en hverdag som virker usedvanlig ekte.

Klipp og bilder vil publiseres fortløpende etter Skam-metoden. Søndag morgen samles ukens klipp i en episode.

Hemmelighold

Folkene rundt Skam holdt kortene usedvanlig tett til brystet da serien først ble publisert. Det har NRK bestemt seg for å gjøre også denne gangen.

– NRK lager jo nye serier for unge, og andre, hele tida. Så det er bare å følge med, er alt kommunikasjonsrådgiver Andreas Blaauw-Hval vil dele med publikum nå.

Knut Næsheim er serieskaperen bak Blank. Næsheim har tidligere blant annet hatt regi på NRK Super-serien «Min venn Marlon».

Ønskereprise: Husker du Kari (81) som digget Skam?

NRK-serien «Skam» blir kritisert for å være for opptatte av å tilfredsstille foreldregenerasjonen. Nå hiver også besteforeldrene seg på.

SKAM-FAN: Skam ble elsket over hele verden, også på norske gamlehjem.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.