NRK Meny
Normal

Nytt album fra Kylie

Kylie Minogue vender tilbake med nytt album i juli.

Kylie Minogue

Slik så det ut på scenen sist gang Kylie Minogue var på turné.

Foto: Joel Ryan / AP

Kylie Minogue på Nobelkonserten

Kylie Minogue på Nobelkonserten i 2007.

Foto: Arne Kristian Gansmo, NRK

I juni får vi første smakebit fra et nytt Kylie Minogue-album. Låta har fått tittelen «All the lovers».

- Måtte bli første single

- Singelen er den siste låta som ble skrevet for denne plata. Mens jeg skrev den ble jeg sikker på at den måtte ble første single. Den oppsummerer euforien på albumet perfekt, sier Minogue ifølge Reuters.

5. juli kommer hennes nye album med tittelen «Aphrodite». Det er det første albumet siden plata «X» i 2007 og det ellevte totalt i karrieren til dama som ble 40 år i 2008.

Ifølge plateselskapet Parlophone vender Minogue tilbake til dansegulvet med Stuart Price som produsent. Som låtskrivere har hun også med navn som Calvin Harris, Jake Shears, Nerina Pallot og Keanes Tim Rice-Oxley.

Fikk brystkreft

Kylie Minogue har totalt solgt over 60 millioner plater, men har ennå ikke slått gjennom I USA, der hun turnerte for første gang I 2009.

I 2005 ble hun diagnostisert med brystkreft, men kom tilbake til rampelyset etter vellykkede operasjoner og behandling. Blant annet var hun med under Nobelkonserten i 2007.

Hør en liten smakebit av den nye plata her:

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK