NRK med første nyhetssending ved midnatt

NRKs nyhets- og aktualitetsproduksjon skal gå for full maskin fra torsdag morgen, lover konstituert mediedirektør Marius Lillelien.

Helge Jøssing i den første nyhetssendingen på radio og tv etter journaliststreiken i NRk

Journaliststreiken i NRK er over fra midnatt. Se første nyhetssending etter streiken.

– Publikum får sendingene tilbake ved midnatt. Vi vil være oppe igjen med morgensendinger på radio torsdag morgen. Utover dagen vil vi ha et tilnærmet normalt programtilbud, sier Marius Lillelien, fungerende mediedirektør i NRK.

Marius Lillelien

Konstituert mediedirektør Marius Lillelien sier nyhetssendingene starter som normalt fra midnatt.

Foto: Ole Kaland / NRK

Det betyr at populære radioprogrammer som distriktssendingene på P1, Nyhetsmorgen på P2 og P3morgen vil være på lufta igjen allerede torsdag morgen.

Nyhetssendingene tilbake

NRK har ikke vist nyhetssendinger på TV så lenge streiken har vart. Lillelien lover at Dagsrevyen vil være tilbake på skjermen torsdag kveld.

– Det jobbes i alle programmer og redaksjoner med å levere et godt tilbud til publikum, sier han.

På radio har NRK kun sendt korte nyhetsoppdateringer bassert på NTB. Fra midnatt var Dagsnytt-sendingene på helsalget tilbake på NRKs radiokanaler. Du kan se video av første Dagsnytt-sending etter streiken øverst i saken.

Helge Jøssing ledet den første Dagsnytt-sendingen på NRK radio og TV, etter streiken i NRK

Helge Jøssing ledet den første Dagsnytt-sendingen på radio og TV etter NRK-streiken.

Foto: Andreas Krantz / NRK

Onsdag kveld ble det klart at de streikende NRK-journalistene går tilbake til arbeidet etter at det ble enighet om årets lønnsoppgjør.

Kulturstrøm

 • Metallica åpner kjempearena

  Når Chase Center i San Francisco åpner 6. september er det rockebandet Metallica som står på scenen. De markerer i år 20-årsjubileum for sitt samarbeid med San Francisco symfoniorkester, som resulterte i plata S&M, og benytter nå denne anledningen til igjen å opptre sammen med orkesteret.

 • Galleri sier nei til donasjon

  National Portrait Gallery i London blir det første kunstgalleriet til å avslå en donasjon på 1 million pund fra den amerikanske Sackler-familien, melder The Guardian. Årsaken er at familiens farmasøytiske selskap Purdue Pharma LP lager den smertestillende medisinen OxyContin, som er svært avhengighetsskapende. USA står overfor en nasjonal narkotikaepidemi, der opioider i smertestillende midler spiller en stor rolle, som Aftenposten har skrevet om.

 • Disney kjøper Fox

  Disney overtar i dag formelt Rupert Murdochs 21st Century Fox etter en historisk avtale verdt 71 milliarder dollar, melder NTB/AP. Oppkjøpet kan forandre underholdningsindustrien i USA. Disney baner nå vei for sin nye strømmetjeneste Disney Plus. Selskapet vil konkurrere med Amazon og Netflix om titterne. Fox gjenstår da av Fox News, Fox Sports og Fox' kringkastingsnettverk.

  Film Fox Disney
  Foto: Richard Drew / AP