NRK Meny
Normal

NRK med første nyhetssending ved midnatt

NRKs nyhets- og aktualitetsproduksjon skal gå for full maskin fra torsdag morgen, lover konstituert mediedirektør Marius Lillelien.

Helge Jøssing i den første nyhetssendingen på radio og tv etter journaliststreiken i NRk

Journaliststreiken i NRK er over fra midnatt. Se første nyhetssending etter streiken.

– Publikum får sendingene tilbake ved midnatt. Vi vil være oppe igjen med morgensendinger på radio torsdag morgen. Utover dagen vil vi ha et tilnærmet normalt programtilbud, sier Marius Lillelien, fungerende mediedirektør i NRK.

Marius Lillelien

Konstituert mediedirektør Marius Lillelien sier nyhetssendingene starter som normalt fra midnatt.

Foto: Ole Kaland / NRK

Det betyr at populære radioprogrammer som distriktssendingene på P1, Nyhetsmorgen på P2 og P3morgen vil være på lufta igjen allerede torsdag morgen.

Nyhetssendingene tilbake

NRK har ikke vist nyhetssendinger på TV så lenge streiken har vart. Lillelien lover at Dagsrevyen vil være tilbake på skjermen torsdag kveld.

– Det jobbes i alle programmer og redaksjoner med å levere et godt tilbud til publikum, sier han.

På radio har NRK kun sendt korte nyhetsoppdateringer bassert på NTB. Fra midnatt var Dagsnytt-sendingene på helsalget tilbake på NRKs radiokanaler. Du kan se video av første Dagsnytt-sending etter streiken øverst i saken.

Helge Jøssing ledet den første Dagsnytt-sendingen på NRK radio og TV, etter streiken i NRK

Helge Jøssing ledet den første Dagsnytt-sendingen på radio og TV etter NRK-streiken.

Foto: Andreas Krantz / NRK

Onsdag kveld ble det klart at de streikende NRK-journalistene går tilbake til arbeidet etter at det ble enighet om årets lønnsoppgjør.

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.