NRK Meny
Normal

NRK med første nyhetssending ved midnatt

NRKs nyhets- og aktualitetsproduksjon skal gå for full maskin fra torsdag morgen, lover konstituert mediedirektør Marius Lillelien.

Helge Jøssing i den første nyhetssendingen på radio og tv etter journaliststreiken i NRk

Journaliststreiken i NRK er over fra midnatt. Se første nyhetssending etter streiken.

– Publikum får sendingene tilbake ved midnatt. Vi vil være oppe igjen med morgensendinger på radio torsdag morgen. Utover dagen vil vi ha et tilnærmet normalt programtilbud, sier Marius Lillelien, fungerende mediedirektør i NRK.

Marius Lillelien

Konstituert mediedirektør Marius Lillelien sier nyhetssendingene starter som normalt fra midnatt.

Foto: Ole Kaland / NRK

Det betyr at populære radioprogrammer som distriktssendingene på P1, Nyhetsmorgen på P2 og P3morgen vil være på lufta igjen allerede torsdag morgen.

Nyhetssendingene tilbake

NRK har ikke vist nyhetssendinger på TV så lenge streiken har vart. Lillelien lover at Dagsrevyen vil være tilbake på skjermen torsdag kveld.

– Det jobbes i alle programmer og redaksjoner med å levere et godt tilbud til publikum, sier han.

På radio har NRK kun sendt korte nyhetsoppdateringer bassert på NTB. Fra midnatt var Dagsnytt-sendingene på helsalget tilbake på NRKs radiokanaler. Du kan se video av første Dagsnytt-sending etter streiken øverst i saken.

Helge Jøssing ledet den første Dagsnytt-sendingen på NRK radio og TV, etter streiken i NRK

Helge Jøssing ledet den første Dagsnytt-sendingen på radio og TV etter NRK-streiken.

Foto: Andreas Krantz / NRK

Onsdag kveld ble det klart at de streikende NRK-journalistene går tilbake til arbeidet etter at det ble enighet om årets lønnsoppgjør.

Kulturstrøm

 • På NRK i haust

  Norsk oljehistorie, tenåringsdrama frå Groruddalen, tysk dramaserie frå 1929 og realityserie om familien Ingebrigtsen er bland dei spanande tinga du kan sjå på NRK TV i haust.

  Collage med Stian "Staysman" Torbjørnsen, Le Bureau-logo og Vilde Bratland Erikstad
  Foto: Julia Naglestad, XLahache og Jonas Ruud / NRK/Canal plus
 • Rom for store forbedringer

  Actionkomedien «The Spy Who Dumped Me» handler om to venninner fra Los Angeles som kastes ut i agent-action i Europa når det viser seg at den enes ekskjæreste er spion. Likegyldig historie med skuffende svakt klimaks, mener Filmpolitiet.

  The Spy Who Dumped Me
  Foto: Nordisk Film Distribusjon
 • Går fra P3 til Nyheter

  Redaksjonssjef for TV og utvikling i P3, Håkon Moslet forlater kanalen til fordel for Nyhetsdivisjonen i NRK. – Det har vært utrolig gøy og givende, men nå er oppdraget fullført for min del, sier han.