Hopp til innhold

Nordmenn svindler til seg Iphone

Påfallende mange nordmenn melder telefonen sin tapt samtidig som de nye modellene blir lansert.

iphone

Nordmenn lyver om tapte telefoner for å få den nyeste versjonen, mener forsikringsselskaper.

Foto: LAUNETTE Florian / PHOTOPQR/LA PROVENCE

Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

– Dette er svindel, sier informasjonssjef i i Gjensidige, Bjarne Aani Rysstad.

Tendensen er klar, sier tre av Norges største forsikringsselskap. Påfallende mange «mister» eller «skader» Iphonen sin, i det en ny versjon lanseres.

Spesielt den yngre garde

Tre av Norges største forsikringsselskaper mener det er påfallende mange som melder telefonen sin tapt samtidig som den nye modellen blir lansert.

– Dessverre er det slik at mange, ikke minst i de yngre aldersgrupper, vil ha en ny mobilversjon, og melder den gamle skadet eller stjålet. Man får erstattet det man skal ha erstattet, og det er den versjonen man hadde og altså ikke den nye som er lansert den siste tiden, sier Rysstad.

– Pussig sammenfall

Jon Berge

Jon Berge

Foto: If

Også informasjonssjef i IF forsikring Jon Berge frykter at nordmenn svindler til seg nye telefoner.

– Vi ser nøye på dette nå. Det er et litt pussig sammenfall når vi ser dette - ikke bare i år, men ved tidligere lanseringer av iPhone også - at mange melder telefonen sin ødelagt.

Alvorlige konsekvenser

Forsikringsselskapet Trygg Vesta sier til NRK at de også har fått inn påfallende mange meldinger om tyveri av Iphone, og at de vil undersøke sakene nøye.

Konsevensene for de som prøver å skaffe seg en telefon på ulovlig vis kan blir svært alvorlige sier Informasjonssjef i If, Jon Berge.

– I verste fall kan man ikke bare tape retten til forsikringsoppgjøret, men man kan også bli meldt til politiet. I ytterste falt kan man få en svindeldom på seg, det er kjedelig både som privatperson og arbeidstaker.

Han oppfordrer folk til å tenke seg grundig om hvis dette kun er for å få de tusenlappene i erstatning.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)