Hopp til innhold

Stjerner på veien

Nick Cave krasjet bilen sin i en fotoboks i desember. Nå har artisten fått tilbud om kjøreopplæring i stedet for å måtte møte i retten. Stjernen er ikke den eneste som har vært uheldig i trafikken.

Nick Cave i Oslo

Nick Cave krasjet Jaguaren sin i en fotobok i desember. Nå kan han få hjelp til å lære seg og kjøre bil.

Foto: NRK

George Michael har hatt mye trøbbel som bilfører den siste tiden.

George Michael har hatt mye trøbbel som bilfører.

Foto: TONI ALBIR / AP
Keith Urban

Keith Urban krasjet på vei til et AA-møte.

Foto: Tim Larsen / AP
Diana Ross

Diana Ross som tidligere var gift med norske Arne Næss Jr, ble tatt for fyllekjøring i 2002.

Foto: DON EMMERT / AFP
Vince Neil, Motley Crue

Vince Neil i Motley Crue krasjet i fylla i 1984. Razzle i det finske bandet Hanoi Rocks døde som følge av ulykken.

Foto: AARON HARRIS / AP
Robert Plant på Sentrum Scene i Oslo 16. oktober 2010

Robert Plant fra Led Zeppelin ble i 1975 skadd i en bilulykke på Rhodos.

Foto: Per Ole Hagen, NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det var i desember i fjor at artisten kjent fra Nick Cave and the Bad Seeds og Grinderman krasjet Jaguaren sin inn i en fotoboks i Brighton, England. Både han og tvillingsønnene som var med i bilen kom fra ulykken uten skade.

Kjøreopplæring

NME melder at Cave som ikke ble arrestert på stedet nå skal ha fått tilbud om kjøreopplæring i stedet for å møte i retten.

- Kjøreren av en Jaguar som krasjet med en fotoboks i desember, har nå fått tilbud om kjøreopplæring, sier en talsmann fra politiet til BBC News.

Nick Cave er ikke den eneste kjendisen som vært uheldig i trafikken.

Kjørte inn i Fotobutikk

Popstjernen George Michael mistet kontrollen over sin Range Rover og kjørte inn i en fotobutikk i Londen i fjor sommer. Noe som var syvende gang på seks år at artisten har blitt arrestert i forbindelse med bilkjøring.

Countrysangeren Keith Urban krasjet på vei til et AA-møte i 2007. Artisten hevdet at uhellet inntraff da han forsøkte å stikke av fra en paparazzifotograf.

- Jeg følte meg jaget i en situasjon hvor mitt privatliv er ekstra viktig for meg, sa 39-åringen gjennom sin talsmann Paul Freunlich etter hendelsen.

Sangerinnen Dianna Ross ble i 2002 stoppet av politiet med misstanke om å kjøre med høy promille. Hun ble deretter arrestert for å ha kjørt i påvirket tilstand.

80-tallet

Sanger Luther Vandross ble skadet i 1986 da han mistet kontroll over bilen og krasjet i Laurel Canyon Boulervard i Los Angeles. En passasjer i bilen døde i ulykken, og Vandross ble anklaget for uaktsomt drap. Tryglende om en mindre straff, kom han unna anklagen med å spille en veldedighetskonsert.

I 1985 sovnet Little Richard bak rattet og kjørte inn i en telefonstolpe i West Hollywood, California. Sangeren ble alvorlig skadet, men kom seg sakte og sikkert tilbake etter smellen. Han mente selv det var et under at han overlevde.

Vince Neil

I 1984 ble trommeslager Razzle i finske Hanoi Rocks drept i en bilulykke, etter at Mötley Crüe-vokalist Vince Neil kjørte i fylla og kolliderte med et møtende kjøretøy. Razzle satt i passasjersetet og omkom umiddelbart.

Begge to var dritings og på vei for å kjøpe mer sprit. Neil satt 30 dager i fengsel for ulykken. Så seint som i juni 2010 ble han igjen arrestert. Denne gangen for mulig påvirkning av alkohol.

T-Rex og Zeppelin

Marc Bolan, vokalist i T-Rex og vert av et talkshow på TV, ble drept i en bilulykke i London i 1977. Med låter som ”Hot love”, ”Get in on”, ”Telegram Sam” og ”20th Century boy”, regnes vokalisten som opphavsmannen bak glamrocken.

Vokalist i Led Zeppelin, Robert Plant, og hans kone Maureen var involvert i en dramatisk bilulykke på den greske ferieøya Rhodos i 1975. Maureen ble liggende på sykehuset i flere uker av skadene. Plant knuste både en ankel og en albue i ulykken. Det tok vokalisten nærmere to år å bli frisk igjen.

Den amerikanske bluessangerinnen Bessie Smith døde i 1937 av skadene hun fikk i en bilulykke da sykehuset hun ble sendt til nektet å ta imot fargede personer.

James Dean

Ikke bare musikere kjører av veien. Den bilulykken som kanskje er aller mest kjent, er dødsulykken til James Dean.

Den 30. september i 1955 kjørte han sin nye Porsche, sammen med sin bilmekaniker, på vei til et bilrace han skulle delta i. En hvit ford kom kjørende i den andre kjørebanen og svingte mot Deans bil. Skuespilleren greide ikke å bremse og bilene kolliderte. Både mekanikeren og sjåføren av den andre bilen overlevde; det gjorde ikke Dean.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)