Noddy er NRKs nye sjarmtroll

Å få hund kan være mer slitsomt enn man hadde trodd. Familien Stoltz Halvorsen har noen ganger angret på at de skaffet seg Cocker spanielen Noddy. – Men så går det over, og man er kjempeglad for at man har dem, sier matmor Kirsti.

Noddy

Noddy har vokst seg stor siden fødselen, som TV-teamet også var med på.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

– Det sa bare klikk. Jeg kan ikke forklare det bedre enn det. Vi kjempet litt for å få akkurat han, for vi følte at han ville passe godt inn hjemme sammen med den hunden vi hadde fra før, sier Kirsti Stoltz til NRK.no.

Happy

Cocker spanielen Happy blir storebror i TV-serien «Valpekullet». Det er han ikke helt komfortabel med.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Men å få et nytt familiemedlem ble ikke så enkelt som de hadde tenkt. Fra før hadde familien cocker spanielen Happy, som ble fryktelig sjalu på det nye familiemedlemmet.

– Vi trodde Happy skulle bli glad for å få en lillebror, men det ble han ikke, forteller 11 år gamle Sophie til NRK.no.

Happy har nemlig brukt lang tid på å godta «lillebror», og det gikk hardest ut over matmor Kirsti.

– Han har vært sint på meg fra vi fikk Noddy før jul. Det begynte å slippe taket mot sommeren. Før det har jeg ikke fått lov til å kose med ham. Det har vært veldig sårt, og man føler seg avvist, forklarer Kirsti Stoltz til NRK.no.

Markerer seg

Noddy og Sophie

– Vi fikk både hund og komme på TV, så det var jo helt perfekt, sier 11 år gamle Sophie.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Noddy er en del av en søskenflokk på fem, som nå er spredt over hele landet. I serien «Valpekullet» blir de fulgt de første seks månedene av sine liv, og i løpet av denne tiden skal de lære nødvendige ting - blant annet å kunne si ifra når de må på do.

Hos familien Stoltz Halvorsen det siste vært litt vanskelig. Hundene har hatt et sterkt behov for å markere seg overfor hverandre, og Noddy viser at han også er sjef ved for eksempel å tisse på gardiene.

– Det er veldig fortvilende å komme hjem til det, sier matmor.

– Har du angret på at dere fikk ny hund?

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så må jeg nesten svare ja. Men så går det over igjen, og da er jeg kjempeglad for at vi har begge to, sier hun og ler.

VIDEO: – Noen ganger gir jeg opp

Video - Av og til gir jeg bare opp!

VIDEO: Matmor fortviler

Mye jobb

Hundelivet fører til hyppig vasking av hus, klipping av pels - og mye kjærlighet.

– Å ha hund er som å ha en baby, og det krever mye. Men det gir også en ekstra dimensjon i livet, for de sprer så mye glede, sier Kirsti Stoltz.

Hun anbefaler alle som ønsker seg hund å tenke ordentlig over om man har tid til det.

– Det er alltid en forpliktelse, og de krever mye tur. Man må alltid hjemom når man har hund. Det tror jeg ikke alle tenker på, sier Kirsti Stoltz.

«Valpekullet» har premiere på NRK1 onsdag 28. september klokken 20.15.

Kulturstrøm

 • Clive Cussler er død

  Spenningsforfatteren Clive Cussler er død, 88 år gammel. Han er særlig kjent for romanene med tøffingen Dirk Pitt som hovedperson. Bøkene hans har ligget på The New York Times bestselgerlista for fiksjon over 20 ganger. Cussler var også dykker, og mange av bøkene hans har tilknytning til havet.

 • Amerikansk-norsk roman blir film

  Filmrettighetene til romanen «Falle til jorden» er kjøpt av produksjonselskapet Bron Studios. Forfatteren Kate Southwood er oppvokst i Chicago, men har de siste 20 årene bodd i Oslo og har dobbelt statsborgerskap. Ben Affleck vil spille hovedrollen som Paul Graves. Bron Studios står bak storsuksessen «Joker» fra 2019.

  Romanen «Falle til jorden» av Kate Southwood
  Foto: Solum Bokvennen
 • Fjerner jødiske bøker frå pensum

  Ungarn fjerner jødiske forfattarar frå litteraturlister i skulen, skriv SVT, mellom anna nobelprisvinnaren Imre Kertész. Styresmaktene meiner det ikkje ligg antisemetetisme bak avgjersla som har hausta mykje kritikk.