NRK Meny
Normal

Mozart gratis på nett

Nå kan du få alt av Mozart gratis på nett.

Mozart
Foto: HO / AFP

Ingar Bergby, Kringkastingsorkesteret
Foto: NRK / NRK

Les også: Last ned Mozart-skatter gratis

Den årelange feiringen av de 250 årene siden Mozarts fødsel nærmer seg slutten, og den internasjonale Mozartstiftelsen setter et flott digitalt punktum.

Fra og med mandag har Mozarts komplette verker vært tilgjengelig til gratis nedlasting på nettet.

600 verker

Det er The International Mozart Foundation i Østerike som har gjort Mozarts over 600 verker tilgjengelige på en nettside, melder Reuters .

Nettstedet gir brukere muligheten til å søke etter spesifiker symfoniner, arier eller til og med enkeltlinjer fra de over 24.000 sidene med musikk.

- Vi fikk 45.000 treff på sidene etter kun to timer. Det hadde vi ikke ventet, sier Ulrich Leisinger fra Mozartstiftelsen til Reuters.

Den fremste Mozart-samlingen

Mozartstiftelsen har betalt om lag 2,4 millioner kroner for rettighetene til «New Mozart Edition», som antas å være den fremste samlingen av Mozarts verk.

Ved siden av noter og librettoer, inneholder den også tekster og analyser av verkene.

NRK gir også muligheten til å laste ned Mozart-skatter gratis , spilt inn av Kringkastingsorkesteret.

Tidligere i år ble også Mozarts komplette verker gjort tilgjengelig av British Library  i skriftlig versjon.

Kulturstrøm

 • Hør Kari Hilde French i Sommer i P2

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter åtte år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter 8 år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.
 • Silya skriver sanger med ektemannen

  Silya utvidet bandet sitt i anledning utgivelsen av en ny låt med enda et medlem – ektemannen og musikeren Espen Leite på piano. Han var også med på å skrive den. Låta «Bonafide Sinner» beskrives som en jazzhybrid med et eksplosivt og følelsesladet refreng. (NTB)

  Silya med EP-trilogi Silya med EP-trilogi
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix