NRK Meny
Normal

Morrissey angrer ikke

Morrissey vil ikke moderere seg etter helgens uttalelser som ble stemplet som rasistiske.

Morrissey

Morrissey vil ikke moderere sine uttallelser om det kinesiske folk.

Foto: DIEGO TUSON, AFP PHOTO/DIEGO TUSON / AFP

Organisasjonen Love Music Hate Racism

Organisasjonen Love Music Hate Racism misliker sterkt de siste uttalelsene fra Morrissey.

Foto: Love Music Hate Racism

I helga kom den tidligere Smiths-vokalisten Morrissey med uttalelser som har falt enkelte tungt for brystet. Til avisa The Guardian uttaler han seg om dyrs rettigheter og behandlingen de får i Kina.

- Så du den saken på nyhetene om kinesernes behandling av dyr og dyrenes rettigheter? Det er helt forferdelig. Man kan ikke unngå å føle at kineserne er en underart, sier han til avisa.

- På dypt vann

Dette har fått antirasistiske organisasjoner til å reagere.

- Når han bruker begrepet «underart», er han på dypt vann. Jeg tror ikke vi vil, eller kan, ta i mot mer penger fra ham nå, sier Martin Smith, talsmann for den antirasistiske organisasjonen Love Music Hate Racism, til The Guardian.

Det er ikke første gang Morrisey blir mistenkt for å ha rasistiske holdninger, og tidligere har han forsøkt å tone ned sine uttalelser ved å gi penger til organisasjoner som Love Music Hate Racism.

Vil ikke moderere seg

Men denne gangen vil han imidlertid ikke moderere seg. I følge MTV kommer han med følgende «klargjørende» uttalelse:

- Dersom noen har sett de forferdelige bildene fra den kinesiske katte- og hundehandelen – med dyr som blir flådd levende – kan de umulig se på Kina som en omsorgsfull nasjon. Kina har ingen lover som beskytter dyr. Dette resulterer den verste dyremishandlingen i verden. Dette er uholdbart, heter det i uttalelsen fra Morrissey.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP