Marcus & Martinus kommer med engelskspråklig plate

Den populære duoen slipper album nummer to mens debutalbumet fremdeles er på topp ti hos VG-lista.

Marcus og Martinus

POPULÆRE: Utsolgte konserter, hemmelige telefonnumre og postkassa full av fanbrev. Marcus og Martinus Gunnarsen har hatt en eventyrlig suksess i løpet av sin korte karriere.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

«Vi har store nyheter! Vi skal slippe vårt nye album "Together" 4 nov, og vi gleder oss sinnsykt mye!! // Big news guys! We're releasining our new album "Together" Nov 4th and we're so excited about it!!», skriver bandet på sin egen Facebook-side.

De to brødrene fra Trofors slapp den engelske singelen «Girls» i slutten av mai, og så dermed ut til å ønske seg et større og mer internasjonalt publikum. Nå kommer altså et fullengders studioalbum på engelsk, og i januar er det premiere på en påkostet dokumentar om 14-åringene.

12. november spiller de to utsolgte konserter i Oslo Spektrum.

Debutalbumet til Marcus & Martinus, «Hei», har vært på VG-lista i 82 uker og ligger for tiden på 10. plass.

Kulturstrøm

 • Forskning bak høy betalingsmur

  Norske universiteter og høyskoler forhandler på overtid for å få på plass en avtale med forlagene som holder dem med e-tidsskrifter, skriver Universitas. Underdirektør ved Universitetsbiblioteket Håvard Kolle Riis sier til Universitas at forlagene Elsevier, Wiley, Taylor & Francis og Springer Nature ikke har innfridd kravene om rimeligere abonnementsløsning, og om at alle forskningsresultater skal være åpent tilgjengelig. Norge betaler over 300 millioner i året for abonnementene, slik modellen er nå.

  Tidsskrifter bak betalingsmur
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
 • Nominasjoner til årets bilde klare

  Hvem som har tatt årets beste pressebilde i 2018 skal avgjøres 15. mars på Litteraturhuset i Oslo. Konkurransen arrangeres av Pressefotografenes klubb, men er åpen for alle fotografer som tar fotojournalistiske bilder. Se listen over nominerte her hos Journalisten.

  Laster Twitter-innhold
 • For stor for kjoledesignere

  Artisten Bebe Rexha er «for stor» til at kjente motehus vil sy kjole for henne til Grammy-prisutdelingen i februar, skriver BBC. Bebe Rexha oppgir å være størrelse 6–8 i USA, noe som tilsvarer en europeisk størrelse 38–40. – Dere sier at alle kvinner i verden som er fra størrelse 8 og oppover ikke er vakre, og ikke kan bruke kjolene deres, sier Bebe Rexha i en video hun la ut på Instagram søndag. Hun er nominert i Grammy-kategoriene for beste nykommer og for beste country duo/gruppe. (NTB)

  Bebe Rexha
  Foto: Amy Harris / NTB Tema