Madonna med verdenspremiere i Oslo

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I dag var det verdenspremiere på Madonnas nyeste musikkvideo og låt «Give me all your lovin». Den ble vist i fire byer i verden. Oslo var en av byene.

I Oslo sentrum var det i dag duket for verdenspremiere på den splitter nye Madonna-videoen til låta «Give me all your lovin» som er produsert av Megaforce Records.

Verdenspremieren fant sted parallelt i Paris, New York, Las Vegas og Oslo. I hovedstaden ble den vist på storskjerm utenfor Oslo City.

– Visuell bombe

Madonnas musikkvideoer er kjent for å være banebrytende, og den norske musikkregissøren Frederic Esnault hadde skyhøye forventninger. Med seg i låta har Madonna med seg artistene Nicki Minaj og M.I.A.

– Den er veldg bra, en visuell bombe. Den er fargesprakende og det er mye som skjer. Hun ser bedre ut enn hun noen gang har gjort, sier Frederic Esnault til NRK.no.

– Det er spesielt, hun begynner jo å dra på årene, men hun klarer fortsatt å hamle opp med en 14 år gammel gymjente. Det var kult å se, sier Ensault.

M.I.A

M.I.A er med på låta til Madonna, og dukker opp i den nye videoen som ifølge musikkbransjen forventes å være banebrytende.

Foto: Jakob Joergensen / Ap

– Skyhøye forventninger

– Det Madonna kommer med er hot, nytt og trendy, selv om hun har passert 50 år. Dama styrer fortsatt hva som er kult, sier Esnault.

Esnault ble langt fra skuffet over videoen, men han hadde forventet et sterkere konsept.

– Jeg savnet noe konseptuelt unikt, men jeg har ikke noe å utsette på videoen. Stilistisk sett vil jeg gi den en sekser, sier Esnault.

Esnault har blant annet produsert videoer for Erik og Kriss, Timbuktu, Lars Vaular, og Tokyo Diiva.

Nicki Minaj

Madonna har også med seg Nicki Minaj.

Foto: Evan Agostini / Ap

– Videoene hennes er friske og utfordrende. Hun forandrer seg hele tiden. Hun er som en Kamelon, sier Esnault.

– Jeg må svette

I desember 2010 var Madonna på jakt etter å samarbeide med de mest «badass» artistene hun kunne få, og skrev følgende på Facebook:

«Det er offisielt! Jeg må bevege meg. Jeg må svette. Jeg må lage ny musikk. Musikk jeg kan danse til. Jeg er på jakt etter de sykeste, galeste, og barskeste menneskene jeg kan jobbe med».

Madonna har i ettertid uttalt at hun ønsket å jobbe med M.I.A og Minaj, fordi de begge er sterke, uavhengige jenter – med unike stemmer.

– Jeg er en fan av musikken deres, men jeg liker også deres uavhengighet, deres ånd. De er frekke, unike og har individuelle stemmer. De er ikke vanlige popstjerner, og jeg beunderer dem begge, sa Madonna.

– Strategisk riktig

Esnault trodde i forkant av premieren at musikkvideoen enten ville bli «syrete» eller «lettkledd.»

– Jeg blir skuffet hvis den er dårlig. Da er det ikke håp lenger. Hun må pisse på Lady Gaga. Madonna er moren til alle popjentene som ikke kan sammenligne seg med henne, sier Esnault.

At valget falt på å spille inn låt med frihetsforkjemperen M.I.A, og Minaj fra ghettoen, synes Esnault er strategisk riktig av 53-åringen.

– Jeg tror det er strategisk riktig for henne, fordi hun holder seg aktuell. Det har blitt vanlig at yngre artister samarbeider med eldre artister. Se på Ludacris og Justin Bieber. Hipstere kan synes Madonna er kul fordi de liker M.I.A, sier Esnault.

– Det er tre veldig sterke kvinner, men med forskjellige identiterer, sier han.

Kulturstrøm

 • 85 kostymer i Coco Chanel-ballett

  I helgen hadde Bolsjoj-balletten i Moskva premiere på en ny ballett om motedronningen. Stjerne-ballerinaen Svetlana Zacharova spiller hovedrollen. Coco Chanel hadde i sin tid en kjærlighetsaffære med den russiske komponisten Igor Stravinsky og var en stor beundrer av russisk kunst, spesielt ballett.

  Coco Chanel
  Foto: Flickr.com/4niruddh
 • Forventer penger fra staten

  Ordfører i Kvæfjord, Torbjørn Larsen forventer at staten skal bidra med halvparten av kostnadene til et nasjonalt senter for Outsider art. Senteret skal bestå av en kunsthall i Harstad og et museum i Kvæfjord, og vil koste 6,9 millioner kroner årlig.

  Outsider art
  Foto: Rune Nordgård Andreassen