– Både mamma og babyen gråt

Moren til Yosef Wolde-Mariam var barnevakt da Madcon fikk hele Europa til å danse. – Både mamma og babyen gråt, sier Yosef.

Video Madcon-feber

Video: Madcon ble et verdensfenomen da de var pausemusikk i Eurovision.

Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon hadde en følelse av at de skulle være med på noe stort da de sa ja til å være pauseinnslag under finalen i Eurovision Song Contest. Men riktig hvor stort det kom til å bli, skjønte de nok ikke før etterpå.

Responsen har vært enorm, både fra medier og fans og på ulike nettfora.

– Klump i halsen

Madcon er på NRK-besøk fem dager etter sin største opptreden noensinne, og er fortsatt blanke i øynene av Eurovision-stemning.

– Jeg hadde klump i halsen, både da vi spilte, og da jeg så det på YouTube etterpå, sier Yosef, men han har bare sett videoen én gang.

– Jeg har sikkert sett det 30-40 ganger, sier Tshawe. Det begynte med en klump i halsen, men det kom tårer også.

– Seriøst. Fordi det er så vakkert. I dagens klima syns jeg det er viktig at vi holder oss sammen, lissom, sier Tshawe og klemmer på kameraten. Yosef dytter ham vekk, men er enig:

– Det er faktisk viktig.

– Hva mener du med dagens klima?

– Det er mye drit som skjer, som i Israel, og vi er jo afrikanere, hele kontinentet der sliter, forurensningen borti statene, og da er det viktig å minne hverandre på at det fins en glød!

– Har det noe å si for verdensfreden?

– Nei, men jeg har for eksempel lest at mange syns det ga dem en følelse av enhet, sier Yosef.

– Både mamma og babyen gråt

Begge mødrene til Madcon-gutta delte øyeblikket sist lørdag.

– Jeg har akkurat fått barn, og det det var første gang kona gikk fra barnet, forteller Yosef. – Mamma passet på. Da jeg ringte hjem, gråt mamma og babyen samtidig.

– Mamma var med og danset, hun, sier Tshawe. – It runs in the family!

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tidenes lansering

Singelen «Glow» ble lagt ut for digitalt salg internasjonalt rett etter midnatt samme kveld som finalen i Eurovision Song Contest.

Etter at Madcon fikk Europa til å danse , ligger de på lister i minst 11 land. Allerede to dager etter det europeiske flashmob-stuntet lå låten på andreplass i Norge og Tyskland . I dag er Madcon nummer én i Tyskland, mens landets egen Eurovision-vinner Lena Meyer-Landrut ligger på 3. plass.

Madcon har trolig fått tidenes TV-lansering med sin opptreden foran over 125 millioner seere.

– Det var jo ikke det det handlet om, det var jo egentlig ikke en singel, sier Yosef Wolde-Mariam.

– Men det har vel gått mye fortere enn det ellers ville ha gjort?

– Riktig. Sier Tshawe Baqwa før begge knekker sammen i latter.

Madcon i Morgennytt

Madcon var også på besøk i Morgennytt onsdag, se video under:

Video Madcon på besøk i morgennytt

Kulturstrøm

  • Kinopremiere på del Toro-film

    Fredag er det kinopremiere på den meksikanske regissøren Guillermo del Toros siste spillefilm, «Nightmare Alley». «Kunne ha vært helt fantastisk med en strammere historie» mener Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

    Lilith (Cate Blanchett) og Stanton (Bradley Cooper) i filmen «Nightmare Alley». Hun står bak ham, iført sort drakt, han iført brunn dress, i bakgrunnen ser vi ut på et snødekt landskap
    Foto: © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved