Kylie lekker på nettet

Markedsføringstriks eller ekte lekkasje fra Kylies nye plate på nettet?

Kylie Minogue

En rekke av låtene fra det kommende albumet til Kylie Minogues er lekket ut på nettet - og nå tror man at det er gjort bevisst fra plateselskapets side.

Foto: PAULO SUTCH / AFP

Kylie Minogue

Kylie Minogue på scenen i Cannes i mai.

Foto: Jeff Christensen / AP

Les også: Kylie Minogue tilbake på scenen

Les også: Kylie Minogue tilbake på scenen

Les også: Kylie Minogue er frisk!

Alt om Kylie Minogue!

Demoutgaver av låter fra Kylie Minogues nye album er lekket ut på nettet.

Fem låter

De siste ukene har fem nye låter dukket opp på fildelingsnettsteder der fansen har kunnet laste dem ned gratis. Blant sporene som har dukket opp, er «Stars», «Fall For You» og «Sensitized».

Nå tror kilder i musikkindustrien at lekkasjene har skjedd med hensikt for å skape interesse for Kylies comebackalbum etter kreftsykdommen.

Bevisst gimmick?

- Hun og plateselskapet lekket sporene bevisst. Det er den nyeste gimmicken i bransjen, det å lekke sanger. Alle i platebransjen trenger så mye eksponering de kan klare å få, og du trenger så mye forhåndspublisitet som mulig, fastslår bransjeanalytikeren Phil Tripp i Immedia!, et foretak som driver konsulentvirksomhet i musikkbransjen, til Sydney Morning Herald.

Også musikkbloggere synes dette virker mistenkelig gjort med hensikt.

Representanter for Kylie Minogue benekter imidlertid at lekkasjene er et markedsføringstriks.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Skal spille Quisling i TV-serie

  Anders Baasmo Christiansen er aktuell i tittelrollen i den nye storsatsingen «Quisling» som skal gi seerne innblikk i den tapende siden under andre verdenskrig. Det melder Rushprint , som også avslører at den nordiske satsingen har vært under utvikling en stund. – For min del vil jobben handle om hvilke sider av Quisling man må ta tak i, for å forstå hvorfor det gikk så galt, sier skuespilleren i et intervju i Dagbladet. «Quisling» lages av selskapet Viafilm og Bjørn Ekeberg er manusforfatter. (NTB).

  Anders Baasmo Christiansen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP