Kulturcruiset inviterer ombord

NRK Kulturcruise er åpent for alle interesserte når det ligger i havn. Publikum inviteres ombord for å oppleve interessante foredrag og kveldsshow med flotte artister.

MS Trollfjord, Troll Hall Panorama

MS Trollfjord, Troll Hall Panorama

Foto: Hurtigruten, fotograf Per Eide

 

Skjalg Solstad

Prosjektleder for NRK Kulturcruise, Skjalg Solstad

Foto: Kirsten Thorseth Poppe / NRK

Alle som ønsker det har anledning til å besøke MS Trollfjord når skipet ligger til kai på dag- og kveldstid. Prosjektleder Skjalg Solstad oppfordrer folk til å benytte anledningen.

- Kulturcruiset skal både gi folk rundt om i landet en mulighet til å oppleve NRKs kulturvirksomhet på nært hold, og vise fram noe av all den kunstneriske virksomheten som foregår langs kysten vår. Vi selger dagspass i døra for 150 kroner. For denne summen kan folk få med seg både interessante foredrag og underholdende kveldsshow med flotte artister, sier Solstad.

Her er hele programmet (i PDF-format) med alt du kan oppleve ombord:

 

Program NRK Kulturcruise

 

Skipet ligger for det meste i havn fra klokka 12.00 om fomiddagen, og fram til alle kveldsshowene er godt og vel avsluttet klokka 23.00.

NRK Kulturcruise seiler fra Bergen 5. november, og stopper i følgende byer:

Molde 6.11, Namsos 7.11, Bodø 8.11, Tromsø 9.11, Alta 10.11, Harstad 11.11, Svolvær 12.11, Sandnessjøen 13.11, Trondheim 14.11, Ålesund 15.11 og Bergen 16.11.

 

 

 

Kulturstrøm

 • Filmspenning om plattformkollaps

  Filmen «Nordsjøen» pirker i selve grunnlaget for det norske velferdssamfunnet, nemlig oljen. En god spenningsfilm som trolig ville vært enda bedre om historiens miljøproblematikk hadde tatt større plass, skriver Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra filmen "Nordsjøen".
  Foto: Fantefilm Fiksjon / Nordisk Film Distribusjon
 • Lettbeint animasjonsfilm

  I den nye animerte familiekomedien «Ron i ustand» er smarttelefonenes forbrukervennlige algoritmer utviklet til en megapopulær lekerobot. Hyggelig og lettbent, men ligner på mye vi har sett vært gjort bedre før, skriver Sigurd Vik i Filmpolitiet. Terningkast 3.

  Fra filmen "Ron i ustand"
  Foto: ©2020 20th Century Studios. All Rights Reserved.
 • Fullt hus på Munchmuseet

  Det var, ikke overraskende, fullt hus hele helgen på det nye Munchmuseet i Oslo. Da de 15.000 billettene ble sluppet, ble de revet bort på noen få timer, opplyser Munchmuseet til NRK.

  – De 15.000 var besøkende til utstillingene, men det var langt flere innom i resepsjonsområdet og på kafeen og i restauranten, sier presseansvarlig Maren Lindeberg.

  Også i tiden som kommer må folk kjøpe inngangsbillett på forhånd, enten på nettet eller i museumsbutikken.

  – Folk må velge tidspunkt for besøket, men når de først har kommet inn kan de bli så lenge de vil, sier Lindeberg. Hun sier det er forhåndsbestilt drøyt 14.800 billetter til utstillingene og arrangementer ut året.

  Munch-museet i Bjørvika
  Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK