Hopp til innhold

Kulturcruiset inviterer ombord

NRK Kulturcruise er åpent for alle interesserte når det ligger i havn. Publikum inviteres ombord for å oppleve interessante foredrag og kveldsshow med flotte artister.

MS Trollfjord, Troll Hall Panorama

MS Trollfjord, Troll Hall Panorama

Foto: Hurtigruten, fotograf Per Eide

 

Skjalg Solstad

Prosjektleder for NRK Kulturcruise, Skjalg Solstad

Foto: Kirsten Thorseth Poppe / NRK

Alle som ønsker det har anledning til å besøke MS Trollfjord når skipet ligger til kai på dag- og kveldstid. Prosjektleder Skjalg Solstad oppfordrer folk til å benytte anledningen.

- Kulturcruiset skal både gi folk rundt om i landet en mulighet til å oppleve NRKs kulturvirksomhet på nært hold, og vise fram noe av all den kunstneriske virksomheten som foregår langs kysten vår. Vi selger dagspass i døra for 150 kroner. For denne summen kan folk få med seg både interessante foredrag og underholdende kveldsshow med flotte artister, sier Solstad.

Her er hele programmet (i PDF-format) med alt du kan oppleve ombord:

 

Program NRK Kulturcruise

 

Skipet ligger for det meste i havn fra klokka 12.00 om fomiddagen, og fram til alle kveldsshowene er godt og vel avsluttet klokka 23.00.

NRK Kulturcruise seiler fra Bergen 5. november, og stopper i følgende byer:

Molde 6.11, Namsos 7.11, Bodø 8.11, Tromsø 9.11, Alta 10.11, Harstad 11.11, Svolvær 12.11, Sandnessjøen 13.11, Trondheim 14.11, Ålesund 15.11 og Bergen 16.11.

 

 

 

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor