Hopp til innhold

Kapteinen som ble folkehelt

- Jeg har fått spørsmål om alt fra hvilket barberskum jeg bruker til om jeg er gift, forteller kapteinen på MS Nordnorge. I dag slo til og med statsministeren på tråden.

Video Hurtigrute-kapteinen får gratulasjoner fra Stoltenberg

Hurtigrute-kapteinen får gratulasjoner fra Stoltenberg. (NB: Samtalen fortsetter etter at den blir brutt i starten.)

Kaptein Geir Arne Johannessen har styrt skuta med stødig hånd fra Bergen i sør til Kirkenes i nord, mens hele Norge har sittet klistret til tv-skjermen. Nå har han selv blitt senter for oppmerksomheten. Den fåmælte karen har plutselig blitt mannen hele Norge snakker om.

Alt om sendingen: nrk.no/hurtigruten

- Måtte legge telefonen i en skuff

Kaptein Geir Arne Johannessen på MS Nordnorge

Kaptein Geir Arne Johannessen skuer ut over publikum på havna i Kirkenes.

Foto: NRK

Etter et knapt døgn på sjøen skjønte kaptein Geir Arne Johannessen at dette kom til å bli en spesiell tur. Langs hele ruta møtte folk opp i hopetall med flagg og plakater. Etter hvert hev pressen seg også på, og snart var det nesten ingen som ikke fulgte med på Hurtigruta minutt for minutt.

- For tre døgn siden la jeg mobilen i skuffen. Så nå må jeg bare få be om unnskyldning til samtlige som ikke har fått tak i meg, forklarer kaptein Johannesen.

Så mange meldinger, telefoner og mailer ble det, at han rett og slett ikke fikk tid til å rekke over alt sammen.

- Jeg har fått veldig mange flotte tilbakemeldinger fra både kjente og ukjente. Det er selvfølgelig veldig hyggelig, forklarer han.

Les: Hurtigruten sprenger alle rekorder!

Les også: Stor pågang hos Hurtigruten

Fikk Jens på tråden

Én telefon rakk han likevel å svare på. Onsdag morgen ringte nemlig selveste statsminister Jens Stoltenberg, som ville gratulere ham med en fantastisk tur nordover.

- Det har vært en fantastisk opplevelse å følge dette, sa Stoltenberg i telefonen.

Statsministeren hintet også om at kapteinen nok ikke kommer til å bli arbeidsløs med det første.

- Du kommer til å få mange flere passasjerer, mente Stoltenberg.

Kaptein Geir Arne Johannessen på MS Nordnorge

Kaptein Geir Arne Johannessen på MS Nordnorge snakker i telefonenen med statsminister Jens Stoltenberg.

Foto: Skjermdump: NRK

- Kan jo ikke bli bedre

Publikum som fulgte samtalen mellom kaptein Johannessen og statsministeren, så kanskje få ytre tegn til begeistring over den storfine telefonsamtalen, men Johannessen innrømmer at det var gøy å få statsministeren på tråden.

- Det er stort. Det kan jo ikke bli bedre, for å si det sånn. Når man hører at nær sagt hele Norge, regjeringen og det som kan krype og gå følger med på turen, så er jo det utrolig bra.

Se samtalen mellom kapteinen og statsministeren i videoen øverst i artikkelen.

Les også: Mystisk mann dukket opp i flere av Hurtigrute-havnene

Populær på Facebook

Hurtigruten MS Nordnorge ankommer Kirkenes

MS Nordnorge ankommer Kirkenes onsdag morgen.

Foto: Skjermdump: NRK

Kapteinen har også mange fans blant dem som sitter foran tv-skjermen hjemme. Facebook-siden ”Kaptein Geir Arne Johannessen” har i skrivende stund over 1300 medlemmer, og tallet har det siste døgnet økt kraftig time for time.

- Jeg fikk høre om den Facebook-gruppen etter at vi kom til Kirkenes i dag, forteller Johannessen, som ikke har rukket å gå inn og se den selv.

- Men det er klart det er hyggelig med så mange tilbakemeldinger.

Han forteller at seerne får med seg det meste av detaljer mens de følger direktesendingen hjemmefra.

- Jeg har fått spørsmål om alt fra hvilket barberskum jeg bruker, til tyggegummien jeg tygger, til om jeg foretrekker Imsdal foran annet vann, ler han.

I tillegg er det enkelte som er på frierferd.

- Ja, jeg har fått noen spørsmål om hvorfor jeg ikke går med ring, forteller han.

- Er du gift, da?

- Hehe, nei, det er jeg ikke, humrer kapteinen.

Åå! Eg ve vere med dåke på tur!!! ;)) Men e da nåken sjans å få komme opp i styrehuset og sjå litt då?? :))

Facebook-tilhenger

For ei æra for Jens og få snakke med selveste Kapteinen over alle kapteiner! Takk for turen til deg og besetningen og lykke til på videre seilas!

Facebook-tilhenger

Takk for en fantastisk tur! Nå har vi fått en opplevelse for livet. Det var på sin rette plass at Stoltenberg ringte og takka. Full honnør! Sov godt no når du har fått Hurtigruten vel i havn i Kirkenes! Du har fått mange fans underveis :)

Facebook-tilhenger

Hallo, Kaptein Stein Arne, - nå har jeg fulgt deg /dere hèlt siden Bergen, OG DU, Kapteinen er svært GO' å hvile øynene på, Stein Arne =D !! STOR Klem til Dèg !!

Facebook-tilhenger

Hva syns du om Hurtigruten minutt for minutt? Si din mening her:

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP