Hopp til innhold

Johan Golden: – Går ikke an å takke nei til denne jobben

Fra høsten av skal komikeren overta for Knut Nærum som fast paneldeltager i «Nytt på nytt».

Knut Nærum og Johan Golden

GJENSIDIG BEGEISTRING: Johan Golden er full av lovord om Knut Nærum, men er fast bestemt på å ikke prøve å erstatte den avgående paneldeltageren.

Foto: Jarl Nymo / NRK

Johan Golden forlater «Golden Goal» på TV 2 Zebra for å jobbe med et av Norges mest sette tv-program.

– Det er jo et klenodium og det er unikt at et humorprogram har oppnådd denne posisjonen. Det er på mange måter norsk humors Kvikk-Lunsj, og det var kanskje på tide å få inn noen som hadde fargen også.

Golden fortsetter derimot i radioprogrammet «Misjonen» på P4 som han leder sammen med komikerkollega Atle Antonsen.

–Umulig å følge etter Knut

Han sier han ikke skal forsøke å erstatte Knut Nærum, men heller bringe sin egen stil til programmet.

– Det er på mange måter en umulig oppgave å følge etter Knut, så det har jeg ingen planer om å prøve på. Jeg skal gjøre mine egne ting, så får vi håpe at det fungerer.

Johan Golden har en begivenhetsrik karriere bak seg som på mange måter skjøt fart da han var en del av P3-programmet «XL». Ironisk nok sluttet han i NRK samme år som «Nytt på nytt» begynte å rulle på norske tv-skjermer.

– «Dette stedet er ikke stort nok for oss begge», sa Knut til meg en gang i 1999 og sparket meg ut døra. Heldigvis er han en edel herremann som drar meg inn når han forlater bygget.

Johan Golden i «Nytt på nytt».

Johan Golden har gjestet programmet flere ganger, senest i fjor.

– Komikkens Martin Ødegaard

I likhet med Nærum syns han det er trist å forlate sine nåværende jobber, men Golden forteller at det var umulig å takke nei til «Nytt på nytt».

– Det er det største humorprogrammet i Norge. Det er også det programmet som ligger mitt hjerte nærest fordi det tar opp dagsaktuelle temaer. Det går ikke an å si nei når du blir spurt om denne jobben. Jeg måtte bare kline til.

Golden har gjestet programmet ved flere anledninger, og har også jobbet mye med Pernille Sørensen i løpet av mange år som standup-komiker.

– Jeg ser frem til å jobbe med Pernille og Jon, og jeg ser frem til å jobbe med hele redaksjonen som jeg vet er blant de aller, aller beste i hele Norge. Det blir gøy å komme inn i et miljø med folk som er ekstremt dyktige på det de gjør.

Programleder Jon Almaas har stor tro på sin nye kollega.

– Johan er en bra mann! Han er en av svært få norske komikere som jeg gidder å høre på. Han er smart og morsom. Det er absolutt på tide at han får litt spilletid i eliteserien, for å si det sånn. Han er komikkens Martin Ødegaard.

Johan Golden i Nytt på nytt

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP