NRK Meny
Normal

Jobbet for en arabisk prinsesse

Hvordan oppleves arbeidshverdagen i Saudi-Arabia for en ung, norsk kvinne? Hør historien til Mirjam Amundsen (27), som i halvannet år har jobbet som pilatesinstruktør på et kvinnesenter i landet.

Mirjam Amundsen

Mirjam Amundsen forteller om sine erfaringer fra saudiarabisk arbeidsliv i ukens Sølvsuper.

Foto: Ida Lervik Midtbø

Telefonen ringte midt på natten. I andre enden var en saudiarabisk prinsesse som ønsket seg en pilatesinstruktør til sitt kvinnesenter.

Mirjam gned seg i øynene og trodde knapt det hun hørte. Hun hadde nylig lagt sin CV ut på en database som var tilgjengelig over store deler av verden og fått sitt første napp.

Kort tid etter satt hun på flyet til landet med de mange palasser, og som bugner av safran, gull og marmor.

Forteller om erfaringene

I Sølvsuper forteller danselærer og pilatesinstruktør Mirjam Amundsen (27) om erfaringer fra sitt halvannet år lange opphold i Saudi-Arabia, der kvinner må ha følge og gå fullstendig tildekket hvis de beveger seg ut av huset.

Hva skjuler seg under burkaen til de bedrestilte, og hvordan opplevdes det for en norsk kvinne å måtte dekke seg til i den kvelende heten?

Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 21. februar kl 07.03

Kulturstrøm

 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Morten Krogvold
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Forsvaret kutter i musikken

  Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

  Forsvarets musikk Harstad
  Foto: Nils Mehren