NRK Meny
Normal

Jobbet for en arabisk prinsesse

Hvordan oppleves arbeidshverdagen i Saudi-Arabia for en ung, norsk kvinne? Hør historien til Mirjam Amundsen (27), som i halvannet år har jobbet som pilatesinstruktør på et kvinnesenter i landet.

Mirjam Amundsen

Mirjam Amundsen forteller om sine erfaringer fra saudiarabisk arbeidsliv i ukens Sølvsuper.

Foto: Ida Lervik Midtbø

Telefonen ringte midt på natten. I andre enden var en saudiarabisk prinsesse som ønsket seg en pilatesinstruktør til sitt kvinnesenter.

Mirjam gned seg i øynene og trodde knapt det hun hørte. Hun hadde nylig lagt sin CV ut på en database som var tilgjengelig over store deler av verden og fått sitt første napp.

Kort tid etter satt hun på flyet til landet med de mange palasser, og som bugner av safran, gull og marmor.

Forteller om erfaringene

I Sølvsuper forteller danselærer og pilatesinstruktør Mirjam Amundsen (27) om erfaringer fra sitt halvannet år lange opphold i Saudi-Arabia, der kvinner må ha følge og gå fullstendig tildekket hvis de beveger seg ut av huset.

Hva skjuler seg under burkaen til de bedrestilte, og hvordan opplevdes det for en norsk kvinne å måtte dekke seg til i den kvelende heten?

Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 21. februar kl 07.03

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!