Janelle Monáe til Nobelkonserten

Hun ble kåret til en av årets beste Øya-artister – nå kommer hun tilbake til Oslo.

Artisten Janelle Monae

Artisten Janelle Monáe.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Janelle Monáe er en av artistene som skal spille for årets fredsprisvinnere når de kommer til Oslo for å motta fredsprisen i desember, melder Aftenposten.

Sist Monáe var i Oslo var under Øyafestivalen i august, der hun leverte en av årets aller beste konserter, i følge NRK Lydverkets anmelder.

Les: Janelle leverte Sjøsidens beste konsert noensinne

Tre kvinner deler i år Nobels Fredspris: Liberias president Ellen Johnson-Sirleaf, den liberiske fredsaktivisten Leymah Roberta Gbowee og menneskerettsaktivist og journalist Tawakkol Karman fra Jemen.

Bernhoft i godt selskap

Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft skal også spille på årets fredspriskonsert.

Foto: Tom Øverlie/NRK P3

Norske Jarle Bernhoft, som nylig spilte i talkshowet til den amerikanske stjernen Ellen DeGeneres til stormende jubel, får også æren av å spille på den stjernespekkede konserten.

Showet sendes direkte på NRK1 den 11. desember. Det vil også bli vist i en rekke andre land over hele verden. Andre artister som skal opptre er Sugarland, David Gray, Jill Scott, Ellie Goulding, Matthew Morrison og World Youth Choir.

Nett-tv: Se kontorkonsert med Jarle Bernhoft

Feirer fred gjennom musikk

Geir Lundestad og Thorbjørn Jagland

Geir Lundestad og Thorbjørn Jagland viser bilder av årets fredsprisvinnere.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

Geir Lundestad fra Nobelkomiteen er stolt over knippet artister han nå kan offentliggjøre.

– Vi er veldig glad for at disse talentfulle artistene vil være med oss på nok en minneverdig fredspriskonsert, sier han, i følge Aftenposten.

– Denne konserten er en ekstremt kraftfull måte å feire fred gjennom musikk, og også viktig for å gjøre flere oppmerksom på de viktige bidragene fra nobelvinnerne.

Nett-tv: Se tidligere fredsprisutdelinger her

Uklart hvem som vil lede showet

Det er ikke klart hvem som vil lede konserten ennå. Tidligere år har Hollywoodstjerner som Will Smith og Jada Pinkett-Smith, Anne Hathaway og Denzel Washington ledet konserten.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix