Hopp til innhold

Himmelblå - episode 8 SESONGAVSLUTNING!

Himmelblås nesten en million trofaste seere må forberede seg på siste møte med Ylvingen - i denne omgang. Etter åttende episode blir det sendepause fram til januar neste år.

Måne over Ylvingen
Foto: Ronny Eikset / NRK

Det er dagen før Brynjar og Britt skal gifte seg, men de har greid å holde det hele hemmelig for de andre på Ylvingen. Så avlyser forloveren til Brynjar, og han må spørre Roy om han kan være ”best man”. Roy blir rørt over den store æren, og lover på tro og ære å holde vielsen hemmelig.

Når Kim kommer med flyttelasset sitt og skal flytte inn til Roys hus samme ettermiddag, skjønner han fort at noe er i gjære. Roy greier jo aldri å holde noe for seg selv, og med litt lirking, luring og mas er katta fort ute av sekken. Kim blir i fyr og flamme! De to gutta allierer seg med Marit og starter planleggingen av et stort salsaparty til overraskelse for brudeparet.

Kim og Marit

Kim og Marit trår til og lager salsaparty i pensjonatet.

Foto: Hans Erik Lindbom / NRK

Karoline tenker mye på barnet hun venter, og prøver å bestemme seg for om hun skal ta abort eller ikke. Brynjar, som ikke vet at datteren er gravid, tolker nedstemtheten hennes som sutring, og blir provosert over hvor lite støtte han og Britt får nå de endelig skal gifte seg.

Den store dagen

Når den store dagen er der, er Karoline likevel med på båten på vei til fastlandet. Hun skal være Britts forlover. Men underveis blir hun dårlig og de andre skjønner med ett hva det er som ”feiler” henne. Brynjar stråler når han skjønner at han skal bli bestefar, Roy blir beordret til å snu båten, vielsen er utsatt. Nå skal de ta seg av Karoline!

Men Roy fortviler. Hva med alle som står klare til å ta i mot dem og starte feiringen av brudeparet, så snart de kommer tilbake?

Robin på fest på pensjonatet

Pensjonatet er pyntet til fest. Men kommer brudeparet?

Foto: Bente Warholm

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.