Blir nye MGP-programledere: – Helt sjukt stas

Ronny Brede Aase og Ingrid Gjessing Linhave debuterer som programledere for Melodi Grand Prix. Aase avslører sin overraskende favorittlåt fra MGP-historien.

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase

TREKLØVER: Det er duket for glam, glitter og glamour når MGP 2020 sparker i gang like over nyttår. Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase er vertskap for det elskede og hatede programmet.

Foto: NRK

– Det er helt sjukt stas. Jeg har vokst opp med denne tradisjonen siden jeg var bitte liten, og elsker det!

Ronny Brede Aase er klar som en av tre programledere for Melodi Grand Prix 2020. Han får selskap på Norges største underholdningsscene av Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh.

Aase, som kanskje er mest kjent fra P3morgen, kjenner på at det er litt skummelt å bli vert for den store folkefesten.

– Det blir litt nervepirrende, og svært og annerledes sammenlignet med det jeg har gjort før. Men dette handler jo om fest, musikk og moro. Og selv om jeg ikke er en utpreget glam-person, er jeg alltid klar for en fest.

Ronny Brede Aase

FINSTAS: Selv om Ronny Brede Aase ikke ser på seg selv som en glam- og glitterperson, lover han at det blir kostyme og finstas i MGP-sendingene neste år.

Foto: NRK

Får sitt livs største drøm oppfylt

Ingrid Gjessing Linhave har vært programleder for mange store sendinger både for NRK og TV2. Men den aller største drømmen blir realisert først nå, når hun får lede Melodi Grand Prix.

Ingrid Gjessing Linhave

FIKK DRØMMEJOBBEN: Ingrid Gjessing Linhave er i fyr og flamme over å få lose MGP.

Foto: NRK

– Min MGP-drøm er godt dokumentert. Jeg har seks timer på kassetter hvor jeg har mine egne MGP-show. Jeg var vel 7–8 år og ga familien streng beskjed om å la meg få være i fred, og så var det kassettspiller, mikrofon og piano, og så ledet jeg MGP og var alle deltagerne, fra alle verdens land på alle mulige fantasispråk.

Så da forespørselen kom om å lede neste års MGP, ble det en ekte gledesbonanza.

– Jeg gikk helt i fistel av glede. Det er et eller annet med å skulle jobbe med programmer man har sett på tv og drømt om. Det å ta steget inn der er helt fantastisk.

– Du kødder ikke med Brandenburger Tor

Neste års norske MGP-finale arrangeres i Trondheim Spektrum 15. februar. Fem delfinaler vil lede opp til finalen, i delfinalene skal hver landsdel stemme frem sin favorittlåt. Hvilke artister som deltar i konkurransen blir avslørt på nyåret.

Siden det er 60 år siden Nora Brockstedt startet det norske MGP-eventyret med klassikeren «Voi Voi», vil det også bli rikelige doser nostalgi og jubileumsfeiring.

Hva er så Ronny Brede Aases favorittlåt fra MGPs 60 år gamle historie?

– Internasjonalt er det Gina G og Ooh Aah Just A Little Bit. Den kjøpte jeg som CD-singel. Og av norske favoritter, må jeg gå for Ketil Stokkan. Du kødder ikke med Brandenburger Tor altså!

Ketil Stokkan & "The Great Garlic Girls"

FAVORITT: Ketil Stokkan er Ronny Brede Aases store MGP-helt. Her er han etter å ha vunnet MGP i 1986 med "Romeo".

Kulturstrøm

 • Savner fysiske plater

  – Vi vet at den kommer ikke til å nå like langt ut som de tidligere platene, som var fysiske. Men når vi er i studio, er vi like ambisiøse. Gleden ved å skape er like stor som før. Det sier Lars Lillo-Stenberg til Kulturstripa om å lage sitt 18. album sammen med deLillos, «Dum som et menneske».

  deLillos på Norwegian Wood
 • Ler når ingen andre ler

  For komiker Martin Beyer-Olsen er det de bitte små observasjonene som får ham til å le mens andre er stille. Det forteller han til Kulturstripa. Komikeren fikk hele to priser da Humorprisen ble delt ut for andre år på rad. Den ene for humorprogrammet «Strømmeland». Den andre for podkasten «Berrum & Beyer snakker om greier».

  Martin Beyer-Olsen, Underholdningsavdelingen
 • Kulturprofil nektar straffskyld

  Kulturprofilen som er tiltalen for ti overgrep mot ni forskjellige kvinner, og å ha hatt seksuell omgang med ei jente under 16 år, nektar straffskyld på alle tiltalepunkt. Det blei klart då tiltalen blei lest opp i Oslo tingrett tysdag.