Hopp til innhold

Blir nye MGP-programledere: – Helt sjukt stas

Ronny Brede Aase og Ingrid Gjessing Linhave debuterer som programledere for Melodi Grand Prix. Aase avslører sin overraskende favorittlåt fra MGP-historien.

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase

TREKLØVER: Det er duket for glam, glitter og glamour når MGP 2020 sparker i gang like over nyttår. Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase er vertskap for det elskede og hatede programmet.

Foto: NRK

– Det er helt sjukt stas. Jeg har vokst opp med denne tradisjonen siden jeg var bitte liten, og elsker det!

Ronny Brede Aase er klar som en av tre programledere for Melodi Grand Prix 2020. Han får selskap på Norges største underholdningsscene av Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh.

Aase, som kanskje er mest kjent fra P3morgen, kjenner på at det er litt skummelt å bli vert for den store folkefesten.

– Det blir litt nervepirrende, og svært og annerledes sammenlignet med det jeg har gjort før. Men dette handler jo om fest, musikk og moro. Og selv om jeg ikke er en utpreget glam-person, er jeg alltid klar for en fest.

Ronny Brede Aase

FINSTAS: Selv om Ronny Brede Aase ikke ser på seg selv som en glam- og glitterperson, lover han at det blir kostyme og finstas i MGP-sendingene neste år.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Får sitt livs største drøm oppfylt

Ingrid Gjessing Linhave har vært programleder for mange store sendinger både for NRK og TV2. Men den aller største drømmen blir realisert først nå, når hun får lede Melodi Grand Prix.

Ingrid Gjessing Linhave

FIKK DRØMMEJOBBEN: Ingrid Gjessing Linhave er i fyr og flamme over å få lose MGP.

Foto: NRK

– Min MGP-drøm er godt dokumentert. Jeg har seks timer på kassetter hvor jeg har mine egne MGP-show. Jeg var vel 7–8 år og ga familien streng beskjed om å la meg få være i fred, og så var det kassettspiller, mikrofon og piano, og så ledet jeg MGP og var alle deltagerne, fra alle verdens land på alle mulige fantasispråk.

Så da forespørselen kom om å lede neste års MGP, ble det en ekte gledesbonanza.

– Jeg gikk helt i fistel av glede. Det er et eller annet med å skulle jobbe med programmer man har sett på tv og drømt om. Det å ta steget inn der er helt fantastisk.

– Du kødder ikke med Brandenburger Tor

Neste års norske MGP-finale arrangeres i Trondheim Spektrum 15. februar. Fem delfinaler vil lede opp til finalen, i delfinalene skal hver landsdel stemme frem sin favorittlåt. Hvilke artister som deltar i konkurransen blir avslørt på nyåret.

Siden det er 60 år siden Nora Brockstedt startet det norske MGP-eventyret med klassikeren «Voi Voi», vil det også bli rikelige doser nostalgi og jubileumsfeiring.

Hva er så Ronny Brede Aases favorittlåt fra MGPs 60 år gamle historie?

– Internasjonalt er det Gina G og Ooh Aah Just A Little Bit. Den kjøpte jeg som CD-singel. Og av norske favoritter, må jeg gå for Ketil Stokkan. Du kødder ikke med Brandenburger Tor altså!

Ketil Stokkan & "The Great Garlic Girls"

FAVORITT: Ketil Stokkan er Ronny Brede Aases store MGP-helt. Her er han etter å ha vunnet MGP i 1986 med "Romeo".

Kulturstrøm

 • ABBA på premiere i London

  For første gang på 36 år var det svenske bandet ABBA å se på rød løper på Queen Elizabeth Olympic Park i London torsdag. Gruppa som består av Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad, var samlet i forbindelse med premieren på Abba Voyage-konserten, som er et digitalt sceneshow. Også det svenske kongeparet deltok på premieren, skriver Aftonbladet.

  ABBA samlet på rød li forbindelse med premieren på Abba Voyage i London, torsdag 26. mai 2022.
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Trommeslageren i Yes er død

  Trommeslageren i progrock-bandet Yes, Alan White er død, melder BBC. White døde i sitt hjem i USA etter kort tids sykdom, 72 år gammel.
  Han startet i bandet i 1972, da han tok over etter trommeslager Bill Bruford. Yes ble dannet i 1968.

  Yes er kjent for blant annet «Owner of a Lonely Heart» fra 1983, bandets eneste Billboard-toppnotering, og på alle bandets studioutgivelser etter «Close to the Edge» i 1972, inkludert fjorårets «The Quest», melder NTB.


  White har også tidligere jobbet med artister som John Lennon, George Harrison og Joe Cocker.

  Yes ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 2017

  Alan White, trommeslageren i progrock-bandet Yes, døde torsdag. Han ble 72 år gammel.
  Foto: Michael Zorn / AP
 • Bookerprisen glapp for Jon Fosse

  Jon Fosse var nominert til Den internasjonale Bookerprisen for det tredje og avsluttende bindet i «Septologien», men prisen gikk til indiske Geetanjali Shree.

  Sent torsdag kveld ble det klart at Jon Fosse og den amerikanske oversetteren Damion Searls ikke fikk den gjeve prisen for boken «Eit nytt namn», som på engelsk har fått tittelen «A New Name».

  Derimot var det Geetanjali Shree og oversetter Daisy Rockwell som ble hedret med årets pris. Det er første gang prisen går til en bok skrevet på et indisk språk, og det er også første gang en roman oversatt fra hindi vinner, melder Den internasjonale Bookerprisen, melder NTB.