Hopp til innhold

Her er årets mest nedlastede serier

Dexter, Game of Thrones og The Big Bang Theory hadde til sammen nesten 10 millioner nedlastninger i fjor, til tross for at myndighetene bruker stadig skarpere skyts for å senke piratene.

Dexter

Michael C. Hall og hans tv-serie Dexter var årets mest nedlastede. Serien er basert på boken Darkly Dreaming Dexter av Jeff Lindsay.

Foto: TV3

Med over 3,2 millioner nedlastninger i løpet av fjoråret, var «Dexter» årets mest populære serie blant piratene.

Et lite hestehode bak, men med flere estimerte amerikanske tv-seere, kommer det fantasy-dramaet «Game of Thrones». På tredjeplass er det hverken drap eller maktkamp som er det sentrale temaet.

Seer-bang

Den både uskjelte og elskede komiserien «The Big Bang Theory» (TBBT) hadde litt under 3,1 millioner nedlastninger. Selv om serien kun kommer på tredjeplass i kampen om årets mest nedlastede, er TBBT i en egen liga når det kommer til amerikanske tv-seere.

Mens «Dexter» og «Game of Thrones» hadde henholdsvis 2,2 millioner og 3 millioner amerikanske tv-seere, kunne «The Big Bang Theory» vise til hele 16 millioner.

Stor virksomhet i Europa

Tallene kan virke massive, men det siste året viser at piratvirksomhet på internett er i ferd med å stagnere - om enn på et ganske høyt nivå.

Grunnen til dette er alternative muligheter for seriejunkies. Netflix og Hulu blir i økende grad valgt foran å bruke ulovlige nedlastningsmetoder.

Vel, dette gjelder i hvert fall i USA. Ifølge Torrentfreak er regioner som Europa og Australia fortsatt aktive på diverse piratsider.

Ett års fengsel

Tilbake i USA blir piratene stadig hardere straffet.

Gilberto Sanchez ble dømt til ett års fengsel for å laste opp en nesten helt ferdig arbeidsutgave av filmen «X-Men Origins: Wolverine».

Sanchez gjorde dette en måned før filmen skulle ha premiere. I tillegg hadde 49-åringen en tidligere dom for en lignende forbrytelse, og hadde lastet opp filmer med jevnt mellomrom de siste årene.

– Ekstremt alvorlig

Dommer Jude Margaret M. Morrow beskriver handlingen som «ekstremt alvorlig».

– Dommen avsagt av det føderale fengselet i dette tilfellet, sender et sterkt budskap til skrekk og advarsel for internettpirater, sier den amerikanske advokaten André Birotte Jr. ifølge deadline.com.

Saken er resultatet av en etterforskning gjort av FBI.

Kulturstrøm