Hopp til innhold

Forbudt kjærlighet

Det finnes nesten ikke tabuer lenger. Likevel er det noen samlivsformer som vekker oppsikt. I "Forbudt kjærlighet" Møter vi tre mennesker som har måttet kjempe, selv med sine aller nærmeste, for at kjærligheten skal bli akseptert. For noen av dem pågår kampen fortsatt. Se smakebit fra sendingen her

Arnfinn Nordbø og kjæresten Bjørnar Buhaug
Foto: NRK

Arnfinn Nordbø var aktiv i Norsk Luthersk Misjonssamband. Sammen med broren var han en svært populær bedehussanger. Så sto han fram med homofil samboer og dermed ble verden snudd på hodet.

Gamle venner kalte ham for en "falsk profet" og mente at han var "bedre død enn homofil". Sjikanøse meldinger rant inn på mobilen, tekstmeldinger så grove at han ikke kan gjengi dem offentlig.

Arnfinn ble utstøtt fra bedehusmiljøet, han er fortsatt ikke velkommen blant sine egne i Randaberg. Hans egen bror vil ikke synge med ham mer.

I Migrapolis møtes brødrene og faren. Er det håp om forsoning?

Arnfinn Nordbø, broren Jon Petter Nordbø og faren Erik Nordbø.
Foto: NRK

En mann og to kvinner

Jon Bertelsen var gift med Annika. Så møtte han Suzanne. Nå lever han i en kjærlighetspakt med begge. De fremstår som svært lykkelige. Jentene har hvert sitt soverom. Jon pendler mellom dem.

To kvinner og en smekk. Jon Bertelsen med Annika og Suzanne.
Foto: Arne Raanaas / NRK

Men han innrømmer at det har kostet å leve åpent med to kvinner.

- Det er klart noen mener det er umoralsk og forkastelig. Når det gjelder familien har vi måttet kutte over noen sterke bånd.

Aldersforskjell: 40 år

Jasmin Mali Tungsuk og Frode Rasmussen sammen med datteren Michelle
Foto: Arne Raanaas / NRK

- Han var morsom å snakke med, sier Jasmin Mali Tungsuk og ser på sin over 40 år eldre mann. Frode Rasmussen synger for datteren, Michelle. Den garvede skuespilleren hadde ikke akkurat planlagt å bli far når han nærmet seg pensjonsalderen. Men han ser ikke ut til å angre nå.

De ble kjærester mot alle odds. En godt voksen mann fra Bergen og en ung pike fra Thailand. Fordommene står nok i kø hos de fleste.

Men foreldrene til Jasmin var ikke fordømmende da datteren ville gifte seg med en mann som var tre ganger så gammel som henne. Likevel, moren måtte spørre Jasmin om hun var helt sikker på at hun ville.

- Det er klart vi tenkte på aldersforskjellen. Vi er ikke naive, sier Frode.

Se Migrapolis på NRK1 onsdag kl. 22.30

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters