Hopp til innhold

Folket valgte «Sommerkroppen» til «Årets låt»

For ti år siden ble Mads Hansen stemt frem som vinner av «Årets mål» på NRK-sendte Gullballen. Lørdag kveld var han igjen folkets favoritt, denne gang på Spellemannprisen.

– Dette er absurd, det må det være lov til å si, sa Mads Hansen på scenen etter at han var ropt opp som vinner av «Årets låt».

Den ironiske sangen gjør narr av plastiske operasjoner og Hansen, som er tonedøv. sa at det neppe ble flere Spellemannspriser.

– Du gratulerte meg med min første Spellemannspris, jeg er ganske sikker på at det blir min siste også, sa han på scenen i Chateau Neuf.

– Sinnssykt lett

Hansen laget låten etter å ha tapt et veddemål og den ble raskt den mest spilte i Norge.

Låten er blitt spilt av over 20 millioner ganger, noe som er veldig høyt i Norge.

– Jeg ble kastet inn i denne bransjen for ett år siden og jeg må si at jeg skjønner godt at dere driver med musikk. Det er j...... gøy og – ikke minst – sinnssykt lett, sa han til stor applaus.

Mads Hansen

Mads Hansen med prisen for «Årets mål».

Foto: NRK

Andre gang han vinner

For Mads Hansen er det andre gang han blir stemt frem som vinner i et NRK-sendt program.

I 2009 var han fotballspiller for Mjøndalen og et mål han scoret var en av tolv kandidater til «Årets mål».

Hansens mål kom etter at han fikk ballen av keeper og i Maradona-stil driblet seg gjennom hele Hønefoss før han scoret.

– Jeg vil jeg sende en stor takk til keeper Anders Rotevatn for en kjempepasning og en nesten ferdigscoret pasning, sa Mads Hansen da, også den gangen med glimt i øyet.

Også den gangen ble han stemt frem som vinner, til og med som suveren vinner.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.