Dab har daua - Leve Radioen!

Pleier du å høre P2 på DAB, nett eller FM?

Argon DAB digitalradio hvit

Hør: Kurer 174: Dab har daua? Leve radioen!

Denne uken ser Kurer på hvordan radioen kan bli digitalisert. NRK, P4 og SBS radio vil gjerne slukke FM nettet og satse på DAB digitalradio overalt. Men i dag er dekningsområdet for DAB kun i de største byene og langs de største veiene. FM derimot får man inn overalt. Faktisk er det også flere kanaler totalt på FM siden lokalradioene ikke sender på DAB. Samtidig har NRK har en del spesialkanaler som bare finnes på DAB og nett. De som er mest optatt av lyd mener DAB er for dårlig. Så hvordan skal fremtiden blir. Kulturdepartemenet vil foreløpig ikke slukke FM, men kan da radioen bli digitalisert?

Programleder Eirik Kjos har besøkt en hifientusiast, og har invitert Per Morten Hoff fra IKT Norge, Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge og Ende Lundgren fra radiobransjenettstedet radioassistant.com til diskusjon.

Kulturstrøm

 • «Barn» er årets beste kinofilm

  Prisen for beste norske kinofilm på Amandapris-utdelingen går til «Barn». Filmen er regissert av Dag Johan Haugerud, og den var nominert til halvparten av de 20 prisene som skulle deles ut fredag kveld i Haugesund. «Barn» fikk hele ni priser.

 • Ærespris til Bente Erichsen

  Amandakomiteens ærespris går i år til Bente Erichsen. Hun er produsent, regissør og tidligere styremedlem i Norsk filminstitutt. Prisen ble delt ut av kulturminister Abid Raja på prisutdelingen i Haugesund.

  Bente Erichsen
  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix
 • Andra Bræin Hovig rørt til tårer

  – En krevende rolle er et privilegium. Dette var en skikkelig sjau, men kjære talentfulle, stilsikre og vidunderlige Maria – tusen takk for at du valgte meg, sa Andrea Bræin Hovig som vant prisen for beste kvinnelige skuespiller for hennes rolle i filmen «Håp». Hun takket regissør Maria Sødahl, som har laget filmen om sin egen krefthistorie.

  Andrea Bræin Hovig vant Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i filmen «Håp».
  Foto: Monster