Hopp til innhold

DumDum Boys gjør sjokk-comeback

DumDum Boys slipper nytt album natt til fredag – deres første på seks år.

DumDum Boys

DumDum Boys varsler sitt 11. studioalbum. Fra venstre Kjartan Kristiansen, Prepple Houmb, Aslak Dørum og Sola Jonsen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Uten noe forvarsel fortalte DumDum Boys på Facebook i kveld at de om noen få timer slipper sin første plate på seks år. «Armer og bein» legges ut på strømmetjenester ved midnatt natt til fredag, bekrefter manager Steinar Vikan.

I denne videoen på Facebook snakker gitarist Kjartan Kristiansen og vokalist Prepple Houmb om at de har gått inn og ut av studio de siste tre årene:

Bandet varsler samtidig at de skal markere plateslippet med en gratiskonsert på utestedet Prindsens Hage i Oslo fredag. De har brukt til sammen tre år på å ferdigstille albumet, som er produsert av Martin Horntveth.

Har vært aktive

Selv om det er seks år siden veteranrockerne ga ut plata «Ti Liv» til blandede kritikker, har de på ingen måte ligget i dvale. Bandet ga i fjor ut singelen «Torden i det fjerne», som ikke nådde opp til å få noen plassering på VG Lista.

Espen Thorsen og Kjartan Kristiansen

Livet i DumDum Boys fortelles nå på podkast og radio av Espen Thoresen, her sammen med bandets Kjartan Kristiansen.

Foto: Lars K. Lande

Etter et konsertfritt 2017 har de i år spilt en rekke festivaler og konserter landet rundt, og alle deres tre opptredener på Rockefeller i Oslo i desember Oslo er utsolgt.

NRK lanserte nylig podkasten/radioprogrammet «Mandag hele året», hvor Espen Thoresen over fem episoder følger bandet. Der forteller blant annet gitarist Kjartan Kristiansen om da han dro et år til Amsterdam for å bli rusfri, og i episoden som publiseres torsdag kveld forteller bandet om forberedelsene til den nye plata.

Bautaer i norsk rock

DumDum Boys består i dag av Prepple Houmb, Kjartan Kristiansen, Aslak Dørum og Sola Jonsen. Sammen med deLillos, Raga Rockers og Jokke & Valentinerne omtales de som en av «De fire store» innen norsk rock på 1980-tallet.

Etter å ha skiftet navn fra Wannskrækk slo bandet fra Trondheim bredt igjennom for 30 år siden med plata «Blodig Alvor Na Na Na Na Na». Plata «Splitter Pine» fra 1989 regnes for å være en bauta i norsk rockhistorie. Deres tre første album sikret dem Spellemannprisen i klassen rock tre år på rad.

Til sammen har de gitt ut 10 studioalbum, og mange har et nært forhold til låter som «Englefjes», «En vill en», «Splitter Pine» og «Enhjørning».

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter