DumDum Boys gjør sjokk-comeback

DumDum Boys slipper nytt album natt til fredag – deres første på seks år.

DumDum Boys

DumDum Boys varsler sitt 11. studioalbum. Fra venstre Kjartan Kristiansen, Prepple Houmb, Aslak Dørum og Sola Jonsen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Uten noe forvarsel fortalte DumDum Boys på Facebook i kveld at de om noen få timer slipper sin første plate på seks år. «Armer og bein» legges ut på strømmetjenester ved midnatt natt til fredag, bekrefter manager Steinar Vikan.

I denne videoen på Facebook snakker gitarist Kjartan Kristiansen og vokalist Prepple Houmb om at de har gått inn og ut av studio de siste tre årene:

Armer og bein.

Publisert av Dumdum Boys Torsdag 18. oktober 2018

Bandet varsler samtidig at de skal markere plateslippet med en gratiskonsert på utestedet Prindsens Hage i Oslo fredag. De har brukt til sammen tre år på å ferdigstille albumet, som er produsert av Martin Horntveth.

Har vært aktive

Selv om det er seks år siden veteranrockerne ga ut plata «Ti Liv» til blandede kritikker, har de på ingen måte ligget i dvale. Bandet ga i fjor ut singelen «Torden i det fjerne», som ikke nådde opp til å få noen plassering på VG Lista.

Espen Thorsen og Kjartan Kristiansen

Livet i DumDum Boys fortelles nå på podkast og radio av Espen Thoresen, her sammen med bandets Kjartan Kristiansen.

Foto: Lars K. Lande

Etter et konsertfritt 2017 har de i år spilt en rekke festivaler og konserter landet rundt, og alle deres tre opptredener på Rockefeller i Oslo i desember Oslo er utsolgt.

NRK lanserte nylig podkasten/radioprogrammet «Mandag hele året», hvor Espen Thoresen over fem episoder følger bandet. Der forteller blant annet gitarist Kjartan Kristiansen om da han dro et år til Amsterdam for å bli rusfri, og i episoden som publiseres torsdag kveld forteller bandet om forberedelsene til den nye plata.

Bautaer i norsk rock

DumDum Boys består i dag av Prepple Houmb, Kjartan Kristiansen, Aslak Dørum og Sola Jonsen. Sammen med deLillos, Raga Rockers og Jokke & Valentinerne omtales de som en av «De fire store» innen norsk rock på 1980-tallet.

Etter å ha skiftet navn fra Wannskrækk slo bandet fra Trondheim bredt igjennom for 30 år siden med plata «Blodig Alvor Na Na Na Na Na». Plata «Splitter Pine» fra 1989 regnes for å være en bauta i norsk rockhistorie. Deres tre første album sikret dem Spellemannprisen i klassen rock tre år på rad.

Til sammen har de gitt ut 10 studioalbum, og mange har et nært forhold til låter som «Englefjes», «En vill en», «Splitter Pine» og «Enhjørning».

Kulturstrøm

  • Gode seertall for «Heimebane»

    Andre sesong av NRK-serien «Heimebane» hadde premiere søndag kveld, og totalt 643.000 fikk med seg den første episoden. Dette er høyere tall enn i fjor. Seerprosenten på 38 prosent også høyere enn for premieren på første sesong, og NRKs dramasjef Ivar Køhn er godt fornøyd.

    Heimebane sesong 2
    Foto: NRK
  • SVT felt etter valg-debatt

    SVT er felt i svenske PFU for brudd på kravet om upartiskhet, skriver Expressen. Den svenske Granskningsnämnden har felt TV-kanalen for å ta avstand fra Sverigedemokratarnas leder Jimmie Åkesson under en direktesendt TV-debatt høsten 2018, rett før det svenske parlamentsvalget, skriver Medier 24.