NRK Meny
Normal

Dette skjedde i 1980

Urfolksang overrasket i MGP, en av tidenes verste ulykker skjedde i Norge og drapet på en av tidenes mest kjente musikere sjokkerte verden.

1. Store nyheter i 1980:

1980

2. Hva så man på TV?:

Lørdagsrådet

3. Norges Vietnam?:

Altasaken

4. Melodi Grand Prix 1980:

Melodi Grand Prix 1980

5. Hits 1980:

Hits 1980

6. Mote i 1980:

Mote 1980

7. OL i Lake Placid:

Lake Placid 1980

8. Ronald Reagan blir president:

Ronald Reagan

9. Filmer i 1980:

Filmer 1980

10. Alexander Kielland-ulykken:

Kiellandulykken

Se NRKs Tidsvitne om ulykken: Norge var en ung oljenasjon da plattformen kantra i mars 1980. 123 mennesker omkom

11. John Lennon blir drept:

John Lennons blodige briller

Mer om 80-tallet: For oss som husker 80-tallet

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3