NRK Meny
Normal

Dennis Storhøi

Dennis Storhøi var gjest i Stjerneklart 21. februar.

Dennis Storhøi
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

DENNIS STORHØIS CV

Dennis Storhøi ble født 15. juni i 1960 og er Marit Formoe Andersen og Jan Storhøis eneste barn. Han vokste opp med en elektrikerfar og ei mor som jobbet i butikk, var lærer og aktiv venstrepolitiker.

Dennis vokste opp på Kråkerøy i Østfold og har gått på Romerike folkehøgskole, tjenestegjordt i Hans Majestet Kongens Garden, gått ett år på Halden Lærerhøgskole før han fra 1982 til 1985 gikk på Statens Teaterhøgskole.

Variert arbeidserfaring
Dennis Storhøi jobbet i flere år på Domus Fredrikstad. Han har også jobbet som DJ og som lærer på Gressvik ungdomsskole.

Han debuterte på Den Nationale Scene i 1985 i stykket Fruen fra Havet, og fra 1986 til 1989 jobbet han på Rogaland Teater hvor han tolket stykker av blant andre Oscar Wilde, Fjodor Dostojevskij og William Shakespear.

I 1988 debuterte han på filmlerretet i Kamilla og Tyven og etter et par år som frilanser, ble han i 1991 fast ansatt ved Oslo Nye Teater. Der spilte han i løpet av de neste 19 årene i blant annet Dracula, Chicago, My Fair Lady, Spellemann på taket og Les Miserables.

Tv-debuten kom også i 1991, i dramaserien Fedrelandet, og han har dubbet tegnefilmer siden 1993.

Klar for Hollywood
I 1999 spilte Dennis Storhøi mot Antonio Banderas i Touchstone Picturesproduksjonen, The 13th warrior, og i 2009 kunne du se Dennis Storhøi i barnefilmen Yohan. Han har også vært med i tv-seriene Seks som oss på tv2 og Størst av alt på NRK.

I Ibsenåret 2006 var Dennis Storhøi med i Peer Gyntforestillingen Verdenborger av gemytt, som ble fremført på engelsk, i flere land. I tillegg har han spilt i flere sommershow og under hundreårsmarkeringen til Drammen Teater.

I 2008 hadde han, for første gang, hovedrollen i Peer Gynt-stemnet på Gålåvatnet og i 2009 og 2010 turnerte han med POS Theatre Company og forestillingen "Drapene i Aalst" sammen med Aksel Hennie og Ane Dahl Torp.

Han har mottatt Oslo bys kunstnerpris, Kritikerprisen i 2003, Komiprisen i 2004 og plankebæreren i 2008.

Dennis Storhøi bor sammen med kona, Mona Keilhau Storhøi og dere sønn Mathias Alexander, 10, på Godlia i Oslo. Dennis er også pappa til Max på 22 og Pernilla på 18.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).