Dennis Storhøi

Dennis Storhøi var gjest i Stjerneklart 21. februar.

Dennis Storhøi
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

DENNIS STORHØIS CV

Dennis Storhøi ble født 15. juni i 1960 og er Marit Formoe Andersen og Jan Storhøis eneste barn. Han vokste opp med en elektrikerfar og ei mor som jobbet i butikk, var lærer og aktiv venstrepolitiker.

Dennis vokste opp på Kråkerøy i Østfold og har gått på Romerike folkehøgskole, tjenestegjordt i Hans Majestet Kongens Garden, gått ett år på Halden Lærerhøgskole før han fra 1982 til 1985 gikk på Statens Teaterhøgskole.

Variert arbeidserfaring
Dennis Storhøi jobbet i flere år på Domus Fredrikstad. Han har også jobbet som DJ og som lærer på Gressvik ungdomsskole.

Han debuterte på Den Nationale Scene i 1985 i stykket Fruen fra Havet, og fra 1986 til 1989 jobbet han på Rogaland Teater hvor han tolket stykker av blant andre Oscar Wilde, Fjodor Dostojevskij og William Shakespear.

I 1988 debuterte han på filmlerretet i Kamilla og Tyven og etter et par år som frilanser, ble han i 1991 fast ansatt ved Oslo Nye Teater. Der spilte han i løpet av de neste 19 årene i blant annet Dracula, Chicago, My Fair Lady, Spellemann på taket og Les Miserables.

Tv-debuten kom også i 1991, i dramaserien Fedrelandet, og han har dubbet tegnefilmer siden 1993.

Klar for Hollywood
I 1999 spilte Dennis Storhøi mot Antonio Banderas i Touchstone Picturesproduksjonen, The 13th warrior, og i 2009 kunne du se Dennis Storhøi i barnefilmen Yohan. Han har også vært med i tv-seriene Seks som oss på tv2 og Størst av alt på NRK.

I Ibsenåret 2006 var Dennis Storhøi med i Peer Gyntforestillingen Verdenborger av gemytt, som ble fremført på engelsk, i flere land. I tillegg har han spilt i flere sommershow og under hundreårsmarkeringen til Drammen Teater.

I 2008 hadde han, for første gang, hovedrollen i Peer Gynt-stemnet på Gålåvatnet og i 2009 og 2010 turnerte han med POS Theatre Company og forestillingen "Drapene i Aalst" sammen med Aksel Hennie og Ane Dahl Torp.

Han har mottatt Oslo bys kunstnerpris, Kritikerprisen i 2003, Komiprisen i 2004 og plankebæreren i 2008.

Dennis Storhøi bor sammen med kona, Mona Keilhau Storhøi og dere sønn Mathias Alexander, 10, på Godlia i Oslo. Dennis er også pappa til Max på 22 og Pernilla på 18.

Kulturstrøm

  • Ny sjefdirigent til KORK

    KORKs nye sjefdirigent fra høsten 2020 er tsjekkiske Petr Popelka, som overtar direkte etter Miguel Harth-Bedoya, som har hatt sjefdirigentjobben fra 2013. Popelka er av mange beskrevet som en sensasjon og er en av de raskest stigende dirigentstjerner i verden i dag. nrk.no/kork

    Petr Popelka
    Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK
  • Nominert til Grammy

    Musikkprodusent Morten Lindberg er nominert til Grammy for albumet «Lux» med Trondheimsolistene og Nidarosdomens jentekor. Plata ble spilt inn i Nidarosdomen. Lindberg er også nominert til prisen som årets klassiske produsent. Dette betyr at han tilsammen er nominert til Grammy 28 ganger.