Dennis Storhøi

Dennis Storhøi var gjest i Stjerneklart 21. februar.

Dennis Storhøi
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

DENNIS STORHØIS CV

Dennis Storhøi ble født 15. juni i 1960 og er Marit Formoe Andersen og Jan Storhøis eneste barn. Han vokste opp med en elektrikerfar og ei mor som jobbet i butikk, var lærer og aktiv venstrepolitiker.

Dennis vokste opp på Kråkerøy i Østfold og har gått på Romerike folkehøgskole, tjenestegjordt i Hans Majestet Kongens Garden, gått ett år på Halden Lærerhøgskole før han fra 1982 til 1985 gikk på Statens Teaterhøgskole.

Variert arbeidserfaring
Dennis Storhøi jobbet i flere år på Domus Fredrikstad. Han har også jobbet som DJ og som lærer på Gressvik ungdomsskole.

Han debuterte på Den Nationale Scene i 1985 i stykket Fruen fra Havet, og fra 1986 til 1989 jobbet han på Rogaland Teater hvor han tolket stykker av blant andre Oscar Wilde, Fjodor Dostojevskij og William Shakespear.

I 1988 debuterte han på filmlerretet i Kamilla og Tyven og etter et par år som frilanser, ble han i 1991 fast ansatt ved Oslo Nye Teater. Der spilte han i løpet av de neste 19 årene i blant annet Dracula, Chicago, My Fair Lady, Spellemann på taket og Les Miserables.

Tv-debuten kom også i 1991, i dramaserien Fedrelandet, og han har dubbet tegnefilmer siden 1993.

Klar for Hollywood
I 1999 spilte Dennis Storhøi mot Antonio Banderas i Touchstone Picturesproduksjonen, The 13th warrior, og i 2009 kunne du se Dennis Storhøi i barnefilmen Yohan. Han har også vært med i tv-seriene Seks som oss på tv2 og Størst av alt på NRK.

I Ibsenåret 2006 var Dennis Storhøi med i Peer Gyntforestillingen Verdenborger av gemytt, som ble fremført på engelsk, i flere land. I tillegg har han spilt i flere sommershow og under hundreårsmarkeringen til Drammen Teater.

I 2008 hadde han, for første gang, hovedrollen i Peer Gynt-stemnet på Gålåvatnet og i 2009 og 2010 turnerte han med POS Theatre Company og forestillingen "Drapene i Aalst" sammen med Aksel Hennie og Ane Dahl Torp.

Han har mottatt Oslo bys kunstnerpris, Kritikerprisen i 2003, Komiprisen i 2004 og plankebæreren i 2008.

Dennis Storhøi bor sammen med kona, Mona Keilhau Storhøi og dere sønn Mathias Alexander, 10, på Godlia i Oslo. Dennis er også pappa til Max på 22 og Pernilla på 18.

Kulturstrøm

  • Larsson bryt med Huawei

    Den svenske artisten Zara Larsson bryt samarbeidet med det kinesiske telekommunikasjonsselskapet Huawei, ifølge svenske medium. Huawei blir kopla til kinesisk etterretning, noko dei tilbakeviser. Larsson vil gi bort det ho har tent på kampanjen.

  • Nye kinofilmar tidlegare på nett

    Ein historiske avtale i USA gjer det mogleg for filmstudioet Universal å sleppe storfilmar til leige på nett berre 17 dagar etter kinopremiere. Vanlegvis tar det fleire månader før nye filmar vert slopne på nett.

  • Trump krever del av salg av TikTok

    President Donald Trump sier ifølge Reuters at hans regjering bør få en betydelig del av salgsprisen når TikToks aktivitet i USA selges. Dersom det ikke blir noe av salget, vil Trump forby videotjenesten i USA fra 15. september.