Hopp til innhold

Bob Dylan stiller ut i Danmark

Maleriutstillingen «The Brazil Series» får sin verdenspremiere i København.

"Favela Villa Broncos" maleri av Bob Dylan

'Favela Villa Broncos' maleri av Bob Dylan.

Foto: Ap

Fra 4. september 2010 til 30. januar 2011 stiller musikeren Bob Dylan ut 40 akrylmalerier og åtte tegninger på Statens Museum for Kunst i København.

Utstillingen heter «The Brazil Series» og maleriene har aldri vært vist for publikum før. Som navnet tilsier er motivene hentet fra Brasil.

Kurator Kasper Monrad ved to Dylan-malerier.

Kasper Monrad ved Statens Museum for Kunst i København viser frem to malerier av Bob Dylan.

Foto: KELD NAVNTOFT / Afp

Trives i Brasil

Den 69 år gamle artisten tegnet skissene til maleriene på en reise til Brasil, og gjorde arbeidene ferdige hjemme i USA.

"Incident" maleri av Bob Dylan

'The Incident' maleri av Bob Dylan.

Foto: Ap

– Jeg valgte Brasil som tema fordi jeg har vært der mange ganger og liker atmosfæren i landet, sier Dylan selv om maleriene, ifølge BBC.

- Maleren Dylan flyter på navnet

Bob Dylan har gitt ut hele 34 studioalbum og 13 live-plater, og vært en av verdens mest kjente musikere siden 60-tallet. Han har gjennom hele sin karriere malt ved siden av musikken, skriver Statens Museum for Kunst i København i beskrivelsen av «The Brazil Series».

Når utstillingen åpner for publikum i morgen vil danskene få se om Dylans bilder kan konkurrere med musikken. Den første avisen som har anmeldt utstillingen er ikke av den oppfatningen:

«Bob Dylans malerier hadde aldri blitt stilt ut på Statens Museum for Kunst, hvis de ikke var malt av Bob Dylan», skriver kunstanmelderen i Berlingske Tidende.

Bob Dylan

Bedre med gitar enn pensel? Bob Dylan under konsert i England i juli 2010.

Foto: Gareth fuller / Ap

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor