Bob Dylan stiller ut i Danmark

Maleriutstillingen «The Brazil Series» får sin verdenspremiere i København.

"Favela Villa Broncos" maleri av Bob Dylan

'Favela Villa Broncos' maleri av Bob Dylan.

Foto: Ap

Fra 4. september 2010 til 30. januar 2011 stiller musikeren Bob Dylan ut 40 akrylmalerier og åtte tegninger på Statens Museum for Kunst i København.

Utstillingen heter «The Brazil Series» og maleriene har aldri vært vist for publikum før. Som navnet tilsier er motivene hentet fra Brasil.

Kurator Kasper Monrad ved to Dylan-malerier.

Kasper Monrad ved Statens Museum for Kunst i København viser frem to malerier av Bob Dylan.

Foto: KELD NAVNTOFT / Afp

Trives i Brasil

Den 69 år gamle artisten tegnet skissene til maleriene på en reise til Brasil, og gjorde arbeidene ferdige hjemme i USA.

"Incident" maleri av Bob Dylan

'The Incident' maleri av Bob Dylan.

Foto: Ap

– Jeg valgte Brasil som tema fordi jeg har vært der mange ganger og liker atmosfæren i landet, sier Dylan selv om maleriene, ifølge BBC.

- Maleren Dylan flyter på navnet

Bob Dylan har gitt ut hele 34 studioalbum og 13 live-plater, og vært en av verdens mest kjente musikere siden 60-tallet. Han har gjennom hele sin karriere malt ved siden av musikken, skriver Statens Museum for Kunst i København i beskrivelsen av «The Brazil Series».

Når utstillingen åpner for publikum i morgen vil danskene få se om Dylans bilder kan konkurrere med musikken. Den første avisen som har anmeldt utstillingen er ikke av den oppfatningen:

«Bob Dylans malerier hadde aldri blitt stilt ut på Statens Museum for Kunst, hvis de ikke var malt av Bob Dylan», skriver kunstanmelderen i Berlingske Tidende.

Bob Dylan

Bedre med gitar enn pensel? Bob Dylan under konsert i England i juli 2010.

Foto: Gareth fuller / Ap

Kulturstrøm